Musorujsag
Élő Eredmények
×

Gyulay Zsolt: A téli EYOF bizonyította, van utánpótlás a Liu testvérek után, nem is akármilyen

Gyulay Zsolt: A téli EYOF bizonyította, van utánpótlás a Liu testvérek után, nem is akármilyen

m4sport.hu
Még csak három nap telt el a téli EYOF-ból, de már most kijelenthető, hogy Magyarország legjobb téli ifjúsági olimpiai fesztviláját teljesíti Olaszországban, amit hét érmet szerző rövidpályás gyorskorcsolyázóinknak köszönhetünk.

„Már most látjuk, hogy minden idők legjobb téli EYOF eredményéről beszélünk. Ennyi érmünk, aranyunk még soha nem volt, úgyhogy nagyon boldogok vagyunk, hogy egyelőre itt tartunk” – vont mérleget az Olaszországban zajló XVI. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál eddigi három versenynapjából a MOB elnöke.

Gyulay dicsérte a szervezést és a körülményeket, és persze rövidpályás gyorskorcsolyázóinkat, akik hét érmet szereztek a kedden lezárult versenyek során.

Szigeti Dóra a dobogó minden fokán állt (arany: 1000 méter, ezüst: 500, bronz: 1500), Major Dominik nyakába két aranyérmet is akasztottak (1000 és 1500 méteren), Haltrich Luca 500 méteren nem talált legyőzőre és a csapat negyedik tagja, Jancsó Zalán is arannyal térhet haza, hiszen a vegyes váltó is a legjobbnak bizonyult Friuli Venezia Giuliában.

Fotó: MOB-Média

„Látjuk azt, hogy a Liu testvérek után is van utánpótlás. Sőt, nem is akármilyen, hiszen ezek a korosztályos versenyzők elképesztő eredményeket értek el, és ez nagyon biztató a 2026-os téli olimpiára – így Gyulay Zsolt.

A short trackesek remeklésének hála Magyarország jelenleg vezeti az éremtáblázatot, amit ugyancsak kiemelt az elnök, bár tudja, a küldöttség már túlvan legeredményesebb napjain.

„Igaz, hogy még csak a harmadik napon tartunk, és túlvagyunk a legeredményesebb sportágunkon, de jó érzés, hogy vezetjük a téli EYOF éremtáblázatát. Szerintem ilyen sem volt még a történelemben. Tudjuk, hogy más sportágakban nincs igazán nagy éremesélyünk, ettől függetlenül jó érzés az éremtábla élén állni” – zárta sorait a sportvezető.

A 14-18 éves sportolók idei multisport eseményén 12 helyszínen összesen 59 aranyérmet osztanak ki, és hat sportágban 21 fiatal képviseli a magyar színeket.

A magyar fiatalok eddig (az olaszországi termést nem számolva) összesen 11 arany-, nyolc ezüst- és hét bronzérmet szereztek a téli EYOF-okon, a tavalyi finnországi téli fesztiválon egy aranyat és négy ezüstöt gyűjtöttek.

A XVI. Téli EYOF-on részt vevő magyar csapat:
alpesi sí:
Bányai Attila Eberhard, Szabó-Szélyes Szilárd, Vass Dániel Bertalan, Harmati Virág Zsuzsanna, Kovács Blanka, Körtvélyessy Dóra, Szeghalmi Fanni

biatlon:
Bozóki Laura, Szőllős Dániel

curling:
Kárász Raul, Szilágyi Deli, Nagy Lola, Lauchsz Laura

műkorcsolya:
Zsembery Anna Katinka

rövidpályás gyorskorcsolya:
Major Dominik Gergely, Jancsó Zalán, Szigeti Dóra, Haltrich Luca

hódeszka:
Szabó Marcell (alpin), Barabás Bálint Attila (cross), Tóth Lili Anna (cross)

Borítókép: MOB-Média

További tartalmak