Musorujsag
Élő Eredmények

A hatodik helyről várja a folytatást a rövidprogram után a magyar páros a műkorcsolya-Eb-n

A hatodik helyről várja a folytatást a rövidprogram után a magyar páros a műkorcsolya-Eb-n

MTI
A párosoknál az olasz Sara Conti, Niccolo Macii kettős áll az élen a rövidprogramot követően a finnországi Espooban zajló műkorcsolya Európa-bajnokság szerdai nyitónapján, a Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei magyar duó a 13 induló között a hatodik helyről várja a kűrt.

A magyarok egysége ebben a felállásban most debütált világversenyen, ugyanis Pavlova az előző idényben még Nagy Balázzsal versenyzett, aki egyéves szünetet tart a pályafutásában.

Az új páros kifejezetten tetszetős produkciót nyújtott, jól sikerült a dobott tripla Lutz, valamint a szinkronban végrehajtott háromfordulatos toeloop is, az emelésekben sem volt hiba. Néha az együttmozgással akadtak problémák, illetve az úgynevezett halálforgás nem volt túl lendületes.

Összességében a bírók 57,97 ponttal jutalmazták a legjobb tízbe várt Pavlovát és Sviatchenkót, akik így több mint négy pontot javítottak az eddigi legjobb rövidprogramjuk eredményén.

A legjobbak közül a tavaly hetedik Sara Conti és Niccolo Macii kapta a legmagasabb pontszámot, ők egyedüliként jutottak 70 pont fölé. Az olaszokat két német páros követi, az egyiknek több mint három, a másiknak kevesebb mint nyolc pont a hátránya. A magyarokat öt pont se választja el a dobogós helytől.

A finnországi kontinensviadal 16.40-től a férfiak rövidprogramjával folytatódik. A párosok kűrjét csütörtökön 18.25-től rendezik.

Eredmények:
páros rövidprogram:

1. Sara Conti, Niccolo Macii (olasz) 70,45
2. Annika Hocke, Robert Kunkel (német) 67,08
3. Alisa Efimova, Ruben Blommaert (német) 62,77
…6. Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei 57,97

Borítókép: Derencsényi István/Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség

További tartalmak