Musorujsag
Élő Eredmények
×

Jászapáti, Nógrádi és a vegyesváltó is nyolcadik lett a rövidpályás gyorskorcsolya világkupán

Jászapáti, Nógrádi és a vegyesváltó is nyolcadik lett a rövidpályás gyorskorcsolya világkupán

MTI
Jászapáti Petra és Nógrádi Bence 1000 méteren, valamint a magyar 2000 méteres vegyesváltó egyaránt nyolcadik lett a rövidpályás gyorskorcsolyázók drezdai világkupaversenyének szombati napján.

Nógrádi és a táv friss Európa-bajnoki bronzérmeseként Jászapáti a kisdöntőben szerepelt a „középső távon”, ott pedig mindketten harmadik helyen értek célba. Egyéniben szintén a B fináléig jutott Sziliczei-Német Rebeka 1500 méteren, de ott utolsó lett, így összességében 15. helyen zárt.

A vegyesváltó Bácskai Sára Luca, Jászapáti, Nógrádi, Talabos Attila összeállításban sikerrel vette a pénteki negyeddöntőt, de az elődöntőben – ahol Talabos helyett Tiborcz Dániel szerepelt – a dél-koreai és olasz négyes mögött végzett, így a kisdöntőben korcsolyázhatott. Az 5-8. helyről döntő futamban Bácskai és Talabos mellett a fiatalok, így Szigeti Dóra és Major Dominik kapott lehetőséget, a magyar stafétát azonban szabálytalanság miatt kizárták, ezért nyolcadik lett.

A 3000 méteres női váltó Jászapáti, Kónya Zsófia, Somodi Maja, Sziliczei-Német összeállításban könnyedén vette a pénteki negyeddöntőt, a szombati elődöntőben viszont ugyanez a négyes a holland és a kínai kvartett mögött végzett, így vasárnap a kisdöntőben versenyezhet.

Az 5000 méteres férfi váltónak viszont összejött a bravúr és fináléba verekedte magát. A Bontovics Balázs, Nógrádi, Talabos és Tiborcz alkotta stafétának a pénteki negyeddöntő szintén nem okozott gondot, az elődöntő, melyben Bontovics helyett Varnyú Alex szerepelt, ugyanakkor rendkívül nehéznek ígérkezett a hollandokkal és a kanadaiakkal. Előbbi csapat viszont kicsúszott féltávnál, így megnyílt a lehetőség a magyarok előtt, akik óriási csatát vívtak a kazahokkal. A két váltó oda-vissza előzgette egymást, de a záró körben az utolsó szó Tiborcz bátor és határozott manőverével a magyaroké lett, a második hely pedig döntőt ért.

Vasárnap 500 és újabb 1500 méteres versenyt rendeznek a németországi városban, illetve a két nem váltódöntőire kerül sor. A vk-sorozat jövő hétvégén a hollandiai Dordrechtben zárul.

Borítókép: Gdansk, 2023. január 15. A harmadik helyen végzett Jászapáti Petra a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság női 1000 méteres versenyének döntőjében a lengyelországi Gdanskban, a Hala Olivia sportcsarnokban 2023. január 15-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak