Musorujsag
Élő Eredmények

Bánhidi Ákos szerint Jászapáti Petrában és mindkét csapatban benne van az éremszerzés

Bánhidi Ákos szerint Jászapáti Petrában és mindkét csapatban benne van az éremszerzés

MTI
A férfi és női csapatban is benne van az éremszerzés – értékelt a rövidpályás gyorskorcsolyázók vasárnap zárult szöuli világbajnokságát követően Bánhidi Ákos csapatvezető.

A magyarok 2014 után először maradtak érem nélkül, azóta sorozatban hét vb-n volt legalább egy dobogós helyezésük. Ezúttal a legjobb szereplés a Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Sziliczei-Német Rebeka összeállítású női váltóhoz fűződik, amely egy esés miatt nem tudott fináléba kerülni, ötödik lett, mint a csapatvezető rámutatott, ez a sportág velejárója.

Az M1 aktuális csatorna megkeresésére Bánhidi úgy fogalmazott: noha nem sikerült az éremszerzés, nem szomorú, mert a vb-re „a legerősebb nemzetek mindig felhúzzák magukat”.

„Bőven benne van a csapatainkban az éremszerzés, a továbbiakban is ezért fogunk dolgozni, hogy ebből a lehető legtöbbet kihozzuk” – tekintett előre. Kifejtette: az elmúlt hat világversenyből háromról érmet szállító nőknél stabilabb a helyzet, „az olimpia után kevesebb veszteség érte őket”.

„A fiú sor le lett csonkítva, gallyazva rendesen, öt olimpikon nincs most a soraink közt, akik – nyugodtan mondhatom – a világsztár kategóriát érintették” – mutatott rá. Hozzáfűzte, a férfiaknál építkezés zajlik az eddig sokkal kevesebb szóhoz jutó fiatalokkal, így a B-döntős szereplés és a hetedik hely biztató volt Jászapáti Péter, Talabos Attila, Tiborcz Dániel és Varnyú Alex kvartettjétől.

Egyéniben meglátása szerint – a vb előtti sérülése miatt ezúttal kéztartóval korcsolyázó – Jászapáti Petra juthat el vb-n a „legkomolyabb színterekre”, ez most „két negyeddöntőben megállt”.

„Ő az a korcsolyázónk a csapatban, aki egy világversenyen éremig is eljuthat” – emelte ki.

Ez volt az első világbajnokság azóta, hogy az olimpiai bajnok Liu fivérek elhagyták a magyar válogatottat, és Kínában folytatják pályafutásukat.

Borítókép: Bánhidi Ákos (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak