Musorujsag
Élő Eredmények

Egyéni legjobbját teljesítette rövidprogramban a magyar páros a műkorcsolya-vb-n – videó

Egyéni legjobbját teljesítette rövidprogramban a magyar páros a műkorcsolya-vb-n – videó

MTI
Kiválóan sikerült a Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei páros bemutatkozása a Szaitamában zajló műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon, amelynek szerdai nyitónapján a rövidprogramot a nyolcadik helyen zárta és biztosan jutott tovább.

A két orosz születésű versenyző duója első vb-jén szerepel, ennek ellenére a magyar küldöttség legnagyobb reménységének számít, mivel a januári Európa-bajnokságon ötödik hellyel tette le névjegyét.

Pavlováékról Vardanjan Gurgen, a magyar szövetség pontozásos szakágának sportigazgatója előzetesen úgy nyilatkozott, képesnek tartja őket arra, hogy a legjobb tíz között végezzenek, s ők a rövidprogramban bizonyították, hogy nem alaptalan ez az elvárás.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a magyar kettős a 23 pár közül kilencedikként mutatta be programját, és kiválóan korcsolyázott, a bíróktól pedig 64,43 pontot kapott, ami közel hat és fél ponttal jobb, mint amit a januári Eb-n (57,97 pont) érdemelt ki. Teljesítményükről az is sokat elárul, hogy a mezőnyben csupán két európai páros előzi meg őket.

A rövidprogram után a japán Riku Miura, Kihara Rjuicsi kettős vezet kifejezetten komolynak mondható, hatpontos előnnyel a címvédő amerikai Alexa Knierim, Brandon Frazier páros előtt.

A párosok versenye csütörtökön a kűrrel zárul, ami magyar idő szerint 3.00-kor kezdődik.

Szerdán még a nők rövidprogramjára kerül sor, a mezőnyben Láng Júliával.

Eredmények:
páros, rövidprogram:
1. Riku Miura, Kihara Rjuicsi (Japán) 80,72 pont
2. Alexa Knierim, Brandon Frazier (Egyesült Államok) 74,64
3. Sara Conti, Niccolo Macii (Olaszország) 73,24
…8. Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei (Magyarország) 64,43

Borítókép: Espoo, 2023. január 26. Pavlova Maria és Sviatchenko Alexei bemutatja kűrjét a párosok versenyében a finnországi Espoóban rendezett műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon 2023. január 26-án. MTI/AP/Lehtikuva/Antti H'm'l'inen

További tartalmak