Musorujsag
Élő Eredmények

Nagyszerű kűrrel hetedik lett a Pavlova, Sviatchenko páros a műkorcsolya-vb-n – videó

Nagyszerű kűrrel hetedik lett a Pavlova, Sviatchenko páros a műkorcsolya-vb-n – videó

MTI
Csupán egyetlen európai páros, az Eb-győztes olasz Sara Coni, Nicolo Macii kettős előzte meg a magyar színekben induló párost.

A hetedik helyen végzett a Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei páros a Szaitamában zajló műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon. A magyar kettős a szerdai rövidprogramot a nyolcadik helyen zárta, így biztosan jutott tovább, majd a csütörtöki kűrben is remekelt, 126,24 ponttal hetedik lett, ezzel egy helyet előrelépett és csupán egyetlen európai páros, az Eb-győztes olasz Sara Coni, Nicolo Macii kettős előzte meg.

A két orosz születésű versenyző alkotta duó az első vb-jén szerepel, ennek ellenére a magyar küldöttség legnagyobb reménységének számított, mivel a januári Európa-bajnokságon ötödik hellyel tette le névjegyét. Az ott elért eredményénél most csaknem húsz ponttal többet érdemelt ki.

Pavlováékról Vardanjan Gurgen, a magyar szövetség pontozásos szakágának sportigazgatója előzetesen úgy nyilatkozott, képesnek tartja őket arra, hogy a legjobb tíz között végezzenek.

Győzött a rövidprogram után is élen álló Riku Miura, Kihara Rjuicsi japán páros, amely hatpontos előnyéből közel ötöt meg tudott őrizni az Alexa Knierim, Brandon Frazier címvédő amerikai kettőssel szemben. Harmadikként Coni és Macii végzett.

Eredmények:
páros, világbajnok:
1. Riku Miura, Kihara Rjuicsi (Japán) 222,16 pont
2. Alexa Knierim, Brandon Frazier (Egyesült Államok) 217,48
3. Sara Conti, Niccolo Macii (Olaszország) 208,08
…7. Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei (Magyarország) 190,67
A vb-n csütörtökön még a férfiak rövidprogramjára kerül sor.

Borítókép: Szaitama, 2023. március 23. Pavlova Maria és Sviatchenko Alexei kűrje után a szaitamai műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon, a párosok versenyében 2023. március 23-án. MTI/EPA/Franck Robichon

További tartalmak