Musorujsag
Élő Eredmények

Kettős Liu-győzelem a kínai bajnokságon, Shaolin Sándor országos csúcsot is korcsolyázott

Kettős Liu-győzelem a kínai bajnokságon, Shaolin Sándor országos csúcsot is korcsolyázott

m4sport.hu
Liu Shaoang arany-, testvére, Shaolin Sándor ezüstérmes lett 1000 méteren a kínai országos bajnokságon. A szám elődöntőjében Shaolin Sándor kínai csúcsot korcsolyázott.

A hétvégén rendezték a kínai rövidpályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságát, amelyen először versenyeztek kínai színekben a Liu testvérek, méghozzá a Tiencsin várost képviselő egyesület tagjaként.

Az 1000 méteres szám elődöntőjében Liu Shaolin Sándor kínai rekordot futott (1:22.490), a fináléban pedig Shaoang győzött, Shaolin Sándor pedig eredetileg harmadikként ért célba, de a második helyezettet kizárták, így kettős győzelmet arattak a Liu fivérek.

A Pekingben megrendezett országos bajnokságon 500 méteren Liu Shaolin Sándor harmadik, Liu Shaoang negyedik lett, míg 1500-on Liu Shaoang szerzett bronzérmet, testvére hatodikként ért célba.

Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor augusztusban jelentette be, hogy – követve a magyar válogatottól távozó kínai edzőjüket, Csang Csing Linát – Kínában készül az idényre, majd október 30-án országváltási kérelmüket is benyújtották. A magyar szövetség előbb az országváltás feltételéül szabta a Liu fivérek hároméves felkészülésére fordított összeg visszafizetését, végül az elnökség eltekintett anyagi követelései érvényesítésétől és hozzájárult az országváltáshoz.

Liu Shaolin Sándor a 2018-as, phjongcshangi olimpián a váltóval nyert ötkarikás aranya mellett vb-ken kétszer, Eb-ken pedig hatszor diadalmaskodott. Öccse, a szintén budapesti születésű Liu Shaoang olimpián két-két arany- és bronzérmet nyert, emellett hatszoros világ- és négyszeres Európa-bajnok.

Borítókép: Liu Shaoang és Lui Shaolin Sándor (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak