Musorujsag
Élő Eredmények

Botrány a jégen: az M4 Sport körbejárta, miért a nagy orosz térnyerés és hová tűntek a magyar műkorcsolyázók

Botrány a jégen: az M4 Sport körbejárta, miért a nagy orosz térnyerés és hová tűntek a magyar műkorcsolyázók

M4 Sport
Krízisben a magyar műkorcsolya. Az idei Európa-bajnokságon csak egy magyar származású versenyzőt indított a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség, a helyzet a világbajnokságon sem volt jobb, sőt, a junior vb-n egyetlen magyar származású sportoló sem lépett jégre. Az ok a honosított orosz műkorcsolyázók térnyerése, melyben jelentős szerepe van Vardanján Gurgen örmény származású szakembernek, akit az elmúlt években az ágazat sportigazgatójának választottak, ő pedig nem a magyar tehetséggondozás mellett tette le voksát. Az M4 Sport körbejárta, a korábban legsikeresebb téli sportágunkból hová tűntek a magyar sportolók, és hogy miért nem tudunk hazai versenyzőket felnevelni. Felháborodott szülők levelei jutottak csatornánk birtokába, melyek jelentős része megfélemlítésektől, fenyegetésektől hangos. A két leggyakrabban előforduló név pedig Vardanján Gurgen és Gór-Sebestyén Júlia. A szövetségnél korábban már megfogalmazták, próbálják visszaszorítani a honosított orosz sportolók térnyerését, ám érdemben azóta sem történt előrelépés.

Az M4 Sport tényfeltáró anyaga:

A jelenséget a vasárnapi Sport7 vendégei, Vásárhelyi Tamás az M4 Sport kommentátora, Péteri László, aranysípos birkózó edző, Rosta István, 38-szoros válogatott kézilabdázó és Mohay Bence műsorvezető vitatták meg.

Borítókép: A kép bal és jobb oldalán Ignateva Mariia és Szemko Danijil Leonyidovics orosz származású magyar műkorcsolya páros, középen pedig a versenyzéstől már korábban visszavonult Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó. (Fotók: MTI/EPA/Majama Kimimasza/Földi Imre)

További tartalmak