Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kobe Bryant Oscar-díjat nyert

Kobe Bryant Oscar-díjat nyert

m4sport.hu
A kétszeres olimpiai bajnok, ötszörös NBA-győztes szerint ezt a díjat megnyerni nagyobb dolog, mint bajnoki címet ünnepelni.

Magyar idő szerint hajnalban adták át a filmes szakma legnagyobb elismerését az Oscar-díjat. Idén három sporthoz kapcsolódó filmet is díjaztak. Amíg az egyik egy fantasztikus sportolóról szól, a másik a versenysport legnagyobb ellenségéről, a harmadik pedig minden idők egyik legnagyobb amerikai olimpiát övező botrányáról.

Kobe Bryant számos sikert elért sportpályafutása során, a legjelentősebbek talán, hogy kétszeres olimpiai bajnok és ötszörös NBA-győztes. Mostantól pedig Oscar-díjas. A korábbi klasszis 2016-ban visszavonulásakor írt egy verset, melyet Glen Keane, a Disney-stúdió animátora álmodott rajzfilmre.

A Dear Basketball című film a Lakers exjátékosának pályafutását dolgozza fel, és idén ezt választották a Legjobb animációs rövidfilm kategóriában győztesnek. Bryant  – aki mellesleg a film producere is volt – a díj átvételekor úgy fogalmazott, ez nagyobb érzés számára, mint bajnokságot nyerni.

A másik díjazott film a Legjobb dokumentumfilm kategóriában győztes Icarus lett. Bryan Fogel alkotása az Oroszországban államilag irányított doppingbotrányról szól. Jelölt volt, végül egy díjat nyert az Én Tonya című film, amely Tonya Harding fiatal műkorcsolyázóról szól, aki közönség kedvencből napok alatt közellenség lett.

További tartalmak