Musorujsag
Élő Eredmények

Soproni siker a Riga ellen a női kosárlabda Euroligában

Soproni siker a Riga ellen a női kosárlabda Euroligában

MTI
Az előző idényben ezüstérmes Sopron Basket hazai pályán végig vezetve legyőzte a lett Rigát csütörtökön a női kosárlabda Euroliga hetedik fordulójában.

A magyar bajnok előzőleg 3/3-as, a lett gárda 4/2-es mérleggel állt. A selejtezőből érkezett és várakozáson felül teljesítő rigaiak eddig főként a 38 éves Gunta Baskóra, illetve a PINKK-Pécsben is megfordult Ivey Slaughterre és a szintén amerikai Sheylani Peddyre építettek. Hazai részről ugyanakkor kérdéses volt Fegyverneky Zsófia szereplése, ugyanis a csapatkapitány talpsérüléssel küszködik, és még szerdán is bizonytalan volt a játéka.

Ami a két együttes különpárharcát illeti, eddigi két meccsük után 1/1 volt a mérleg.

A közönség kiegyensúlyozott nyitónegyedet láthatott a Novomatic Arénában, s megnyugtatólag hatott, hogy ott volt a parketten Fegyverneky is. A prímet ezúttal nem ő, hanem az amerikai Candice Dupree és a honosított Yvonne Turner vitte, akiknek a remeklésével a Sopron öt ponttal nyerte a második szakaszt. A Riga egyszer sem vezetett a nagyszünetig, amikor 41-32 volt az állás.

Térfélcsere után Roberto Iniguez együttese már 11 ponttal elhúzott, ám a hazaiak spanyol vezetőedzőjét reklamálás miatt kiállították, a 208 centis Határ Bernadett pedig kipontozódott. Ez sem törte meg azonban a zöld-sárgák lendületét, akik a záró játékrészben is magabiztosan őrizték 10 pont körüli előnyüket, s végül megérdemelt győzelemmel fejezték be a 2018-as évet. A magyar csapat legeredményesebb játékosa Candice Dupree volt 18 ponttal.

A 4/3-as mérlegnél tartó soproniak január 10-én a francia Carolo Basketet fogadják.

Eredmény:
Sopron Basket-Riga (lett) 68-55 (22-18, 19-14, 12-13, 15-10)

a magyar csapat legjobb dobói: Dupree 18, Zahui 14, Turner 11

Borítókép: Sopron Basket

További tartalmak