Musorujsag
Élő Eredmények

Ivkovics Sztojan, akiért tűzbe mennének játékosai

Ivkovics Sztojan, akiért tűzbe mennének játékosai

m4sport.hu
Ivkovics Sztojan, a magyar kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya már többször is hangoztatta: a csapat egyik sikertényezője, hogy a válogatott egy igazi családként működik. Amikor nem játékosaival tölti az időt, akkor otthon, az igazi családjával töltődik fel. Vajon hogyan lehet a kettőt összeegyeztetni?

A kapitány felesége Ivkovicsné Béres Tímea, korábbi Euroliga-győztes kosárlabdázó az M4 Sportnak elmondta, férjével soha nem voltak egymás konkurenciái, mindig segítették egymást, mindig sikeresen összehangolták életüket és tudták, kinek, mikor fontosabb a munka és éppen kinek kell alárendeltebb szerepet játszania.

A család minden tagjának szerves része a kosárlabda. Ivkovics kisebbik fia, Márkó már korán letette a voksát a sportág mellett, bátyja, Milán pedig már korosztályos válogatott, igaz, először a labdarúgással próbálkozott. „Nem volt dráma, amikor nyolcévesen azt mondta, focista akar lenni, de dráma lett, amikor fél év után jött és azt mondta, kapus akar lenni. Összecsuklottam teljesen, de mit mondjak, a gyereknek szüksége van az álmaira és nem szabad, hogy mi befolyásoljuk ezt” – mesélt nevetve Milán fia sportpályafutásának első lépéseiről a szövetségi kapitány.

Vojvoda Dávid, a válogatott egyik húzóembere elismerően beszélt az 53 éves szakemberről: „Sztojanról tudni kell, hogy elképesztő motivátor. Ha nem is mond semmit, az embert akkor is úgy fel tudja tüzelni, hogy tűzbe menne érte.”

„Van egy hangos kisebbség, akiknek ha bármit csinálunk, az nem jó és ez motiváló erő. Teljesen magam alatt voltam, hogy az olasz meccs után, amelyik minősíthetetlenre sikerült, csak ötven hozzászólás volt. Elhal az ellenzék, nem lesz kivel harcolni és ez szörnyű dolog.”

Az Ivkovics Sztojannal készített több mint tízperces videót a lejátszóra kattintva megtekintheted.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A Sopron Basket nyerte a női kosárlabda Magyar Kupát
A Sopron Basket nyolcadik alkalommal hódította el a női kosárlabda Magyar Kupát, miután szombaton 81–72-re legyőzte a címvédő Atomerőmű KSC Szekszárd csapatát a Győrben rendezett fináléban.
Kosárlabda