Musorujsag
Élő Eredmények

A címvédő otthonában vette vissza a vezetést a Raptors

mti
A Toronto Raptors nagyon magabiztosan, 123-109-re nyert a címvédő Golden State Warriors otthonában szerdán, és ezzel 2-1-re vezeti a két csapat párharcát az észak-amerikai kosárlabda-liga nagydöntőjében.

Hiába költöztek át Oaklandbe a csapatok, a párharc harmadik meccsére kifejezetten rossz előjelekkel készült a Warriors, ugyanis a hosszú ideje sérült Kevin Durant után az előző meccsen Klay Thompson is kidőlt, s szerdán nyilvánvalóvá vált, hogy nem léphet pályára.

Hiányukban Stephen Curry vette vállára a Golden State-et, ám hiába játszott kiválóan és szerzett 47 pontot a meccsen, a címvédőnek így sem volt esélye a sikerre.

A Raptors rögtön a kezdés után előnybe került, végig jobban állt, s mindig tudott újítani, amikor a hazaiak közelebb kerültek hozzá. A kanadai gárda a párharc első, szintén győztes meccséhez hasonlóan igazi csapatmunkával győzött, s nem csupán legnagyobb sztárján, Kawhi Leonardon volt minden teher. A kezdő ötös valamennyi tagja legalább 17 pontot szerzett, Leonard 30, Kyle Lowry pedig 23 ponttal zárt.

A Raptorsszal ellentétben a Golden State-nél kevés jó egyéni teljesítmény akadt, Curryhez senki sem tudott felnőni, s rajta kívül csupán ketten jutottak tíz pont fölé.

A finálé negyedik meccsét közép-európai idő szerint szombat hajnalban játsszák, ugyancsak Oaklandben, ahol a helyiek bíznak benne, hogy hiányzóik közül legalább Thompson visszatér majd, s vele együtt nyerni tud a Warriors.

döntő, 3. mérkőzés:
Golden State Warriors-Toronto Raptors 109-123
A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Toronto javára

További tartalmak