Musorujsag
Élő Eredmények

Székely Norbert: Nem úgy jöttünk az Eb-re, hogy tizenhatodikak akarunk lenni

M4 Sport
A magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint már az is nagy eredmény, hogy a csapat kijutott a szerb-lett rendezésű Európa-bajnokságra, ugyanakkor szeretnének továbbjutni a csoportból.

A magyar válogatott csütörtökön Szlovénia ellen kezdi meg szereplését az Eb nisi csoportjában, pénteken az olaszok, vasárnap pedig a törökök várnak a csapatra. Az m4sport.hu mindhárom mérkőzést élőben közvetíti, míg a televízióban az első két mérkőzést az M4 Sport, a vasárnapit pedig a Duna World adja.

Székely Norbert edzést tart a magyar válogatottnak a női kosárlabda Európa-bajnokság kezdete előtt két nappal a szerbiai Nisben 2019. június 25-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt) Székely Norbert edzést tart a magyar válogatottnak a női kosárlabda Európa-bajnokság kezdete előtt két nappal a szerbiai Nisben 2019. június 25-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A válogatott kedden délután érkezett meg repülővel Bécsből a dél-szerbiai városba, és a szakmai stáb este egyórás átmozgató edzést vezényelt a keretnek. Szerdán reggel 9 órakor már ismét a Cair Csarnokban gyakorolt a nemzeti együttes.

Székely Norbert szövetségi kapitány az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta, hogy ez lesz az első felnőtt Európa-bajnoksága szakvezetőként. „Nagyon büszkék lehetünk arra, hogy itt van a csapat, azt gondolom, hogy ez már egy nagy tett. Amikor idejön az ember, nyilván nem jöhet úgy, hogy tizenhatodik akar lenni, hanem tovább akar jutni a csoportból, megpróbálja megmutatni azt, hogy mi van ebben a társaságban. Egyrészt nagy tettvágy van bennem, másrészt nagyon fontos, hogy lássa a csapat, hogy ez egy kiegyensúlyozott szakmai stáb, amelyikre számíthat” – fogalmazott a kapitány.

Studer Ágnes szerint jó hangulatban telt az első edzés, a csarnokkal pedig elégedett, bár a gyűrűt még szoknia kell. „Otthon nem minden csarnokban ilyen, ezekre kicsit lazábban, nagyobb ívben kell dobni, mert a lepattanók távolabbra tudnak esni.”

Lelik Réka elárulta, hogy amikor Székely Norbert először behívta a keretbe, nem gondolta végig, hogy ennek Eb-szereplés lesz a vége. „Teljesen úgy voltam vele, hogy ez egy első lehetőség, hogy részt vegyek az edzőtáborban és belekóstoljak abba, hogy milyen is egy felnőtt válogatott közegben lenni. Aztán hipp-hopp eltelt pár hónap és már itt vagyunk az Európa-bajnokságon” – fogalmazott a 20 éves kosaras, akinek szintén tetszik a csarnok, bár a gyűrűt még neki is szoknia kell. „De szerintem minden FIBA-gyűrű nagyjából ilyen.”

További tartalmak