Musorujsag
Élő Eredmények

Gereben Lívia: A legszebb karácsonyi ajándék, hogy a családommal lehetek

m4sport.hu
Jól van, de hosszú út vezet még a teljes felépülésig a súlyos betegséggel küzdő Gereben Líviának, az Atomerőmű KSC Szekszárd kosárlabdázójának
(fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A 20 éves magyar válogatott játékosnál májusban diagnosztizáltak leukémiát, azóta túl van a kemoterápián és egy sikeres csontvelő transzplantáción is átesett, jelenleg családja körében gyógyul.

Bár, – ahogyan ő fogalmazott –, a karantén időszak még nem ért véget, napról napra erősebbnek érzi magát és boldogan ébred reggelente.

„Szerencsére jól vagyok, pont ma voltam kontrollvizsgálaton és mindent rendben találtak. Bár a felépülésig vezető út még nagyon hosszú és türelmesnek kell lennem, sok energiám van és minden nap boldogan kelek fel” – kezdte az M4 Sport Kosárlabda magazinjának adott interjúját Gereben Lívia, akinek egy hónapja még csak napi egyórás séta volt engedélyezve, de mint elmondta, már a szobabiciklit is gyűrheti.

„Napról napra erősebb vagyok, volt olyan nap, amikor egy kisebb dombra is fel tudtam futni. Zseljkónak [a Szekszárd vezetőedzőjének – a szerk.] híresen kemény edzései vannak, úgyhogy már most megkezdtem a felkészülést” – jegyezte meg humorosan.

Komolyra fordítva a szót, Gereben azt is elárulta, betegsége elején azt a taktikát választotta, hogy inkább bele sem gondolt, valójában min megy keresztül.

„Ebben a betegségben az a legrosszabb, hogy sokszor még az orvosok sem tudják, mire számítsanak. Nagyon nehéz, hogy bármelyik nap bejöhetnek hozzád egy rossz hírrel, mondjuk a jó hírekre ez ugyanúgy igaz. Sajnos az utóbbi időszakban több volt a rossz hír, de ebben a felépülési időszakban jól haladok, így a jó hírekből is jutott nekem.”

Mint elmondta, az elmúlt hónapokban rengeteg erőt merített ismerősök és ismeretlenek szeretetéből, támogatásából.

„Nagyon sok embertől és helyről kaptam támogatást, olyanoktól is, akiket nem is ismerek, ez annyira szívmelengető érzés, hogy ennél több erőt semmi nem tud nyújtani.”

Az ünnepi időszakról elárulta, a rokonok látogatására és a hagyományos karácsonyi ételek fogyasztására egyelőre nincs lehetősége, de így is pozitív marad: „nekem a legnagyobb karácsonyi ajándék, hogy itthon lehetek a családommal és nem a kórházban. A következő ajándék pedig az lesz, amikor visszatérhetek a pályára” – tekintett előre az interjú zárásaként.

A címlapi kép forrása: kscszekszard.hu

További tartalmak