Musorujsag
Élő Eredmények

Húsz blokkal nyert a Lakers

mti
A vendég Detroit Pistons húsz dobását blokkolva nyert a Los Angeles Lakers az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) vasárnapi játéknapján.

A vendégek az egész meccsen szenvedtek a Nyugati főcsoport élén álló kaliforniai gárda magasemberei mellett, akik közül Anthony Davis nyolc, JaVale McGee hat, Dwight Howard pedig öt dobást blokkolt. A húsz leütött labda mindössze eggyel marad el az 1982 áprilisában elért klubcsúcstól.

A Lakers a meccs nagy részében jól védekezett, száz pont alatt tartotta riválisát, ennek ellenére csak nehezen nyert. Az utolsó negyedet a Pistons kezdte előnnyel, a hajrá azonban a Davis és LeBron James vezérelte hazaiaké volt. A Los Angeles-iek két sztárja közül előbbi 24 pontot és 11 lepattanót szerzett, utóbbi pedig szezonbeli kilencedik tripla duplájával (21 pont, 14 lepattanó, 11 gólpassz) zárt.

A Staples Centerben a Lakers Detroit elleni találkozóját megelőzte a Clippers New York Knicks elleni csatája. Az erőviszonyok alapján ebben a párharcban is sima hazai sikerre lehetett számítani, ám a Lakershez hasonlóan a – Kawhi Leonardot nélkülöző – Clippers is nehezen tudott győzni.

A meccs hektikusan alakult, az első negyedben megállíthatatlan volt a Knicks és 12 perc után már 45-29-re vezetett. A második szakaszból viszont még öt perc sem telt el és a házigazdák egyenlítettek, a nagyszünetre pedig hétpontos előnyt harcoltak ki.

A harmadik periódusban a Clippers lendületben maradt, tovább növelte előnyét, de a negyedikben felzárkózott a Knicks, ugyanakkor három pontnál nem tudott közelebb férkőzni.

A vendéglátóknál Montrezl Harrell 34, Paul George és Lou Williams egyformán 32 pontig jutott. A Knicksben Marcus Morris volt a legjobb 38 ponttal.

Eredmények:
Los Angeles Clippers-New York Knicks 135-132
Miami Heat-Portland Trail Blazers 122-111
Cleveland Cavaliers-Minnesota Timberwolves 103-118
Phoenix Suns-Memphis Grizzlies 114-121
Los Angeles Lakers-Detroit Pistons 106-99

További tartalmak