Musorujsag
Élő Eredmények

A Zaragoza ellen veszítette el hazai BL-veretlenségét a Falco

MTI
A Szombathely hazai pályán hét ponttal kikapott a Zaragozától szerdán a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában.
(Fotó: FIBA)

A fennállásának első Bajnokok Ligája-szezonjában szereplő Falco és a Zaragoza egyaránt 5/4-es győzelmi mérleggel várta az összecsapást. A két együttes októberi, spanyolországi találkozóját az ellenfél nyerte meg 70-69-re.

A magyar bajnok 13/1-es mutatóval éllovas az NB I-ben, míg az aragóniai gárda 12/4-gyel harmadik a spanyol pontvadászatban a Real Madrid és a Barcelona mögött úgy, hogy a jelenlegi szezonban már mindkét „nagyágyút” megverte.

A szerdai összecsapáson Gasper Okorn vezetőedző hazai együttese másfél perc alatt ötpontos hátrányba került, de azután visszakapaszkodott. Kiélezett küzdelem zajlott a pályán, a spanyolok az első negyedet két ponttal nyerték, a másodikat pedig eggyel úgy, hogy hat másodperccel a vége előtt 39-39 volt az állás, az utolsó pillanatban azonban behullott egy zaragozai hárompontos.

A harmadik szakasz 39-42-ről indult, de csakhamar már a Falcónál volt az előny, amely öt ponttal is vezetett ebben a negyedben. Két és fél perccel a vége előtt 55-50 állt az eredményjelzőn, a folytatásban viszont csak a vendégek voltak eredményesek, és fordítottak.

Hatpontos vendégelőnynél, 55-61-ről kezdték meg a felek az utolsó tíz percet, melyben tíz fölé is nőtt a különbség. Innen is vissza tudott azonban kapaszkodni a szombathelyi csapat: bő két perccel a vége előtt 70-72 volt az állás. A végén viszont megint a spanyolok koncentráltak jobban.

A négy nyolccsapatos csoportból az első négy-négy jut a nyolcaddöntőbe. A D csoportban negyedik Falco egy hét múlva a német TB Bonnhoz látogat.

Eredmény:
D csoport, 10. forduló:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Zaragoza (spanyol) 70-77 (17-19, 22-23, 16-19, 15-16)
a magyar csapat legjobb dobói: Filipovity 15 pont, Perl 14, Váradi 10

További tartalmak