Musorujsag
Élő Eredmények

Amit eddig tudhatunk a Bryant-tragédia körülményeiről

Amit eddig tudhatunk a Bryant-tragédia körülményeiről

m4sport.hu/cnn.com
Vasárnap helikopter balesetben vesztette életét a 41 éves NBA-legenda, Kobe Bryant. A helikopterben a pilóta mellett még nyolcan utaztak. Az eddigi beszámolók alapján már tudtuk, hogy Bryant mellett egyik lánya, a 13 éves Gianna is életét vesztette a tragédiában.

Bryantet és Giannát a felesége Vanessa, illetve három lánya, Natalia, Bianka és Capri gyászolja.

Az áldozatok között szerepel az 56 éves John Altobelli, aki az Orenge Coast College baseball edzője volt. Vele volt még a felesége Keri, illetve a lánya, Alyssa, aki Bryant lányának, Giannának a csapattársa volt a Mamba Academynél, éppen egy kosárlabda-mérkőzésre mentek, amelyen a két lány játszott volna. Szülei gyakran elkísérték a mérkőzésekre lányukat.

Keri és John Altobelli után fiuk és egy másik lányuk maradt hátra.

Ugyancsak a balesetet szenvedett járművön tartózkodott Christina Mauser kosárlabda másodedző. Férje, Matt Mauser a Twitteren osztotta meg gyászát.

„Össze vagyunk törve, a gyerekek és én. Elveszítettünk ma egy gyönyörű feleséget és anyát a helikopter-balesetben. Köszönjük a sok jókívánságot, ami nagyok sokat számít nekünk.”

Az áldozatok között szerepel még egy édesanya, Sarah Chester, aki a lányát, Paytont kísérte el az útra.

A baleset áldozati (Forrás: CBS News)

A baleset körülményei még nem tisztázottak, de azt már lehet tudni, hogy az időjárási körülmények nem voltak alkalmasak a repüléshez.

A helikopter – egy 1991-es Sikorsky S–76B – helyi idő szerint 9.06-kor szállt fel a Los Angelesben található John Wayne repülőtérről.

Az irányítótorony és a pilóta közötti beszélgetés hangfelvételének tanúsága szerint a légiirányítás többször figyelmeztette a pilótát, hogy emelkedjen, mert túl alacsonyan repülnek ahhoz, hogy követni tudják a helikoptert a radaron. Folyamatos iránymutatást kaptak a légi irányítástól a szokatlanul sűrű köd miatt.

A Flightradar24-en rögzített információk alapján a helikopter 9.40-kor délnyugat felé fordult, a tengerszint fölötti 365 méteres magasságból 600 méterre emelkedett, majd hirtelen zuhanni kezdett. Nagyjából 420 méteres magasságban a hegyoldalnak csapódott Calabasnál.

Borítókép: A Kobe Bryantet szállító helikopter maradványai (Forrás: CBS Los Angeles)

További tartalmak