Musorujsag
Élő Eredmények

Ivkovics: Csak annyit kértem, nézzen a szemembe

m4sport.hu
A klubok nem gördítettek akadályt az elé, hogy a válogatott mellett a Kaposvárt is irányítsa, de a szövetség már nem volt ennyire engedékeny.
Ivkovics Sztojan, a magyar kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya. MTI/Koszticsák Szilárd

A februári Európa-bajnoki selejtezők után távozik posztjáról Ivkovics Sztojan, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya. A horvát-magyar szakember január elején jelentette be, hogy leül a Kaposvári KK kispadjára, noha az MKOSZ részéről a felnőtt szövetségi kapitányok alkalmazásának egyik feltétele az volt, hogy élvonalbeli klubnál nem végezhetnek szakmai munkát.

Az 53 éves Ivkovics 2013 februárjában váltotta Rátgéber Lászlót a szakvezetői poszton, s irányításával a magyar válogatott 2017-ben – 1999 után először – kijutott az Eb-re, amelyet a 15. helyen zárt Isztambulban.

Nagyon szép és hosszú nyolc év volt. Felépítettünk egy válogatottat, amelyikkel nem hoztunk szégyent az országra. Hittünk egymásban, úgy érzem a nyolc év alatt jelentősebb hibát nem követtem el” – mondta a szakember az M4 Sport Kosármagazin című műsorában.

Elárulta, amikor tavaly kiderült, hogy a megszokottnál is több szabadideje lesz, megkérdezte az első osztályú klubokat, zavarná e őket, ha leülne egy klub kispadjára. Erre a kérdésére valamennyi klub áldását adta. Tisztában volt vele, hogy a szövetség részéről büntetésre számíthat, de arra nem gondolt, hogy szerződésbontás lesz a vége.

Nyolc év után az elnökségi ülésen volt olyan tag, aki nem mert a szemébe nézni. „Én mondtam neki, nézz a szemembe ha velem beszélsz, de össze volt zavarodva, hogy elvárásom volt, hogy a szemembe nézzen” – mondta Ivkovics, aki bízik benne, a játékosai nem érzik úgy, hogy elárulta őket.

Elárulta, a kaposvári kinevezése előtt beszélt játékosaival is, akik támogatásukról biztosították. „Ők biztos, hogy elmondták volna, ha nem jól döntök. Egyenes gyerekek, ők a szemembe néznek, és elmondják ha nem helyes, nem etikus amit csinálok„.

További tartalmak