Kobe Bryantről is megemlékeztek az idei Oscar-gálán

Ezúttal nem a zseniális sportolóra, hanem az Oscar-díjas producerre és forgatókönyvíróra emlékeztek.

Spike Lee (fotó:https://deadline.com/)

Spike Lee az Oscar-gálán(fotó:https://deadline.com/)Vasárnap hajnalban megtartották a 92. Oscar-gálát, a filmes szakma legnagyobb ünnepét. Évtizedek óta a gála egyik legmeghatóbb része, amikor megemlékeznek az eltelt egy évben elhunyt, a filmes szakmához kapcsolódó szakemberekről.

Az idei gálán ebbe beletartozott a januárban tragikus helikopter balesetben elhunyt Kobe Bryant is. Miközben Billie Eilish énekelte a Beatles Yesterday című dalát, a kivetítőn a kétszeres olimpiai bajnok, ötszörös NBA-győztes kosárlabdázó képe mellett híres mondata is megjelent: Az élet túl rövid ahhoz, hogy megrekedjünk és szomorúak legyünk, menni kell tovább és csinálni.

Bryant annak apropóján került a film közelébe, hogy 2018-ban az általa írt és producerként is jegyzett Dear Basketball című rajzfilmjével Oscar-díjat nyert az animált rövidfilmek kategóriájában.

De a legjobb rendezőnek járó díjat átadó Spike Lee is megemlékezett róla. A rendező egy lila öltönyben lépett színpadra, melyet sárga csík szegélyezett, a gallérján pedig egy 2-es és egy 4-es volt, a hátán pedig egy nagy 24-es, ezzel utalva Bryant mezszámára.