Musorujsag
Élő Eredmények

Koronavírus: Szlovéniában lesz a Sopron Euroliga-meccse

m4sport.hu/mti
Az észak-olaszországi koronavírus-járvány miatt Ljubljanában, az eredeti időponthoz képest egy nappal később, csütörtökön 20 órától kerül sor a Sopron Basket női kosárlabdacsapatának Euroliga-mérkőzésére az olasz Schio ellen.

Schio városa közvetlenül a fertőzésveszély miatt lezárt észak-olaszországi Lombardia és Veneto tartományok szomszédságában helyezkedik el, itt kellett volna pályára lépnie Gáspár Dávid vezetőedző együttesének szerdán 20.30 órakor a sorozat alapszakaszának zárófordulójában. Török Zoltán, a Sopron ügyvezetője korábban arra kérte a magyar bajnok szurkolóit, hogy semmilyen körülmények között ne induljanak útnak Olaszországba.

A FIBA honlapján az olvasható, hogy a mérkőzést nem halasztják el, hanem a szlovén fővárosban rendezik meg szerdán 20 órától, a Schio közleménye szerint ugyanakkor a meccset egy nappal később, csütörtökön játsszák.

FRISSÍTÉS: Időközben a FIBA honlapja is frissítette az időpontot, így már ott is a csütörtöki dátum szerepel, a kezdési időpont 20 óra.

FRISSÍTÉS/2.: A Sopron Basket ügyvezetője kedden délelőtt közölte, hogy a csapat a módosított helyszínre sem utazik el, mivel kockázatosnak ítélik meg az érintkezést „Veneto tartományban életvitelszerűen élő személyekkel”.

Lombardiában hétfőn már 173 fertőzöttről tudtak, míg országos szinten 222 a koronavírusos esetek száma. Eddig a járvány hét áldozatot követelt Olaszországban.

További tartalmak