Megfertőződött egy játékos, a koronavírus miatt leáll az NBA is

A Utah francia centere hétfőn még viccelődött a vírussal, mostanra kiderült, valószínűleg ő az első megfertőződött NBA-játékos.
Az NBA közleményben jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt bizonytalan ideig szünetelteti az egész bajnokságot. A végső döntést az adta meg a liga vezetőinek, hogy elhalasztották a magyar idő szerint csütörtök hajnalra tervezett Oklahoma City Thunder - Utah Jazz mérkőzést, ugyanis az egyik játékosnál kimutatták a koronavírust.

A Utah elismerte, hogy egyik játékosának tesztje pozitív lett, de hivatalosan nem nevezték meg. Több amerikai sajtóforrás beszámolója szerint ez a játékos a 27 esztendős francia center, Rudy Gobert.

A bejelentés után az Oklahoma játékosai elhagyhatták a csarnokot, azonban a Utah játékosait pár órás karanténban tartották. Ugyanakkor azoknak a játékosoknak, akikkel a Utah az elmúlt tíz napban megmérkőzött, önkaranténba kell vonulniuk. Ez mintegy öt csapatot érint.

Korábban azon is elgondolkoztak, hogy zárt kapuk mögött játsszák le a mérkőzéseket, de ezt az ötletet hamar elvetették. "A mostani szünetet arra használjuk fel, hogy kitaláljuk, hogyan tovább" - áll az NBA közleményében. A hírek szerint legalább két hétig nem rendeznek mérkőzéseket. A játékosok és a tulajdonosok egyetértenek a döntéssel, közösségi oldalaikon jobbára helyeselték a találkozók felfüggesztését, mondván, a járvány nagyobb probléma, mint a kosárlabda. Az idényből még 259 összecsapás van hátra, nagyjából a szezon 21 százaléka. A rájátszás április 18-án, a döntő június 4-én kezdődne.

Az eset azért is érdekes, mert épp a francia játékos volt az, aki a hétfői sajtótájékoztatón azzal viccelt, megkövetelte az újságíróknak és a operatőröknek, hogy 6-8 láb távolságra maradjanak tőle, majd a sajtótájékoztató végén végig tapogatta az összes mikrofont és diktafont az interjúasztalon.