Musorujsag
Élő Eredmények

Hanga Ádám: Ennyi minőségi időt még sosem töltöttem a gyermekeimmel

m4sport.hu
Próbálja a kényszerű szünet pozitív oldalát meglátni a Barcelona kosárlabdázója, Hanga Ádám, aki saját bevallása szerint soha ennyi minőségi időt nem töltött még gyermekeivel.

„Velem személy szerint minden rendben van. Itt vagyok még Barcelonában, és valószínűleg itt is maradok a családommal. Vojvoda Dáviddal ellentétben nekem szerencsém van, hogy a családdal tudom itthon tölteni ezeket a napokat, és megmondom őszintén, nagyon is élvezem. Mióta a gyermekeim megszülettek, ennyi időt nem töltöttem még velük, ráadásul minőségi időt” – emelte ki a koronavírus-járvány miatt elrendelt bajnoki szünet előnyét a Barca kosarasa, aki tisztában van a helyzet komolyságával.

„Nálunk egy héttel később kezdődött, mint Olaszországban. És talán itt most még rohamosabban is terjed a vírus, naponta ezernél is több megbetegedés van. Úgyhogy amit mi, sportolók is elkezdtünk, hogy otthon kell maradni, azt nagyon komolyan vesszük, de nemcsak mi, hanem minden spanyol csapat és az egész spanyol nemzet.”

Hanga elmondta, határozott intézkedéseket vezettek be Spanyolországban: például megkérték az embereket, hogy futni se menjenek; ha kutyájuk van, naponta egyszer vigyék sétálni; a boltba pedig ne az egész család menjen, hanem csak egyvalaki.

(Fotó: Facebook/Hanga Ádám)

„Azt látom, hogy itt, Spanyolországban az emberek megpróbálják ezeket betartani. Azt gondolom, hogy ez nagyon fontos. Mi ennyit tudunk hozzátenni jelen pillanatban.”

Hangának egyelőre nincs információja arról, mikor állhatnak újra edzésbe csapattársaival, arra viszont minden játékost megkértek, hogy maradjanak otthon, sőt kifejezetten megtiltották, hogy az utcára, netán közösségbe menjenek.

„Én hat napja tulajdonképpen nem hagytam el a lakást. De egyelőre élvezem, mert olyan dolgokat meg tudok csinálni a ház körül, vagy a gyerekekkel, amire az elmúlt időszakban, években nem volt idő.”

További tartalmak