Musorujsag
Élő Eredmények

Lezárták az összes kosárlabda-bajnokságot - nincs bajnok, nincs kieső

Lezárták az összes kosárlabda-bajnokságot - nincs bajnok, nincs kieső

hunbasket.hu
A Magyar Kosárlabda Szövetség (MKOSZ) hivatalos oldalán közölte, hogy keddi elnökségi ülésén úgy határozott, befejezettnek nyilvánítja az összes bajnokságot.

A koronavírus terjedése miatt az MKOSZ március 13-án felfüggesztette az összes versenysorozatát, keddi videoértekezletén pedig azt a döntést hozta, hogy a 2019/2020-as bajnokságokat lezártnak nyilvánítja.

A szövetség előzetesen kikérte az első és másodosztályú klubok véleményét a bajnokság folytatásával kapcsolatban. A klubok többsége azt javasolta, hogy zárják le a bajnokságokat a jelenlegi eredmények alapján. Az MKOSZ ezt a javaslatot elfogadva döntött a befejezés mellett.

Bajnokot ebben a szezonban így nem hirdetnek, ahogyan kieső sem lesz. A nemzetközi kupás szerepléssel kapcsolatban nem hoztak most határozatot.

Fontos kérdés volt a játékosok szerződésének lezárása. A szövetség arra ösztönzi a klubokat, hogy a sportolói szerződéseket lehetőleg közös megegyezéssel zárják le.

A férfi magyar kupát ebben az idényben nem rendezik meg, emellett valamennyi szövetségi szakmai és válogatott programot május 31-ig felfüggesztenek.

A magyar kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Ivkovics Sztojan a hétfői Kosárlabda magazinban elmondta, nem tudja elképzelni, hogy jelen körülmények között normális módon befejezik a bajnokságokat, valamint arról is beszélt, hogy szeretne a válogatott szövetségi kapitánya maradni.

További tartalmak