Musorujsag
Élő Eredmények

Több mint 10 millió forintért kelt el Kobe Bryant törölközője

Több mint 10 millió forintért kelt el Kobe Bryant törölközője

MTI
Egy vasárnapi árverésen több mint 33 ezer dollárt (körülbelül 10,66 millió forintot) fizettek a januárban elhunyt legendás kosárlabdázó, Kobe Bryant törölközőjéért, melyet a búcsúmérkőzésén használt.

A Los Angeles Lakersszel ötszörös NBA-bajnok játékos 2016. április 13-án játszotta utolsó meccsét, melyen 60 pontot szerzett a Utah Jazz ellen. A most elárverezett törölközőt a találkozó végén mondott búcsúbeszéde során a nyakában viselte, majd a rajongók közé dobta. A szurkolók körében az egyébként hétköznapi használati tárgyból szinte felbecsülhetetlen értékű relikvia lett, mely az elmúlt években többször is gazdát cserélt.

Az elmúlt hétvégén egy online árverésen lehetett licitálni rá és végül 33 077,16 dollárért kelt el. A vevő nevét az aukciós ház nem hozta nyilvánosságra, a cég vezetője azonban a CNN-nek azt elárulta, hogy a férfi a Los Angeles Lakersszel kapcsolatos emléktárgyak legnagyobb gyűjtője és a jövőben szeretne egy Lakers-múzeumot nyitni.

A törölköző mellett a győztes licitáló Bryant búcsúmeccsének két belépőjegyéhez is hozzájutott.

A kétszeres olimpiai bajnok Kobe Bryant január 26-án 13 éves lányával, Giannával és hét másik emberrel együtt veszítette életét, miután helikoptere lezuhant a kaliforniai Calabasas térségében.

Borítókép: Kobe Bryant 60 pontot dobott pályafutása utolsó NBA-mérkőzésén - Fotó :EPA

További tartalmak