Musorujsag
Élő Eredmények

Megvette korábbi csapatát az NBA-be tartó 18 éves kosaras

Megvette korábbi csapatát az NBA-be tartó 18 éves kosaras

MTI
Menedzsere szerint megvásárolta az ausztrál Illawara Hawks kosárlabdaklubot a 18 esztendős LaMelo Ball, aki az elmúlt szezonban a csapat játékosa volt, és az ausztrál bajnokságban az Év újonca-díjat is megkapta.

Jermaine Jackson csütörtökön az ESPN-nek azt mondta, az övék az együttes, a megállapodás megszületett.

Az ausztrál bajnokság (NBL) ugyanakkor a pénteki közleményében azt írta, Ball és menedzsere tárgyalt a Hawks tulajdonosaival, de „jelen pillanatban még a licencet birtokló Simon Stratforddal együtt számos lehetséges megoldást vizsgálunk, amelyek közül valamelyik gyümölcsöző eredménnyel zárulhat mind az Illawara, mind pedig az NBL számára”.

LaMelo Ball sérülés miatt decemberig 12 mérkőzésen lépett csak pályára az Illawara Hawks színeiben, mérlege átlagban 17 pont, valamint hét-hét lepattanó és assziszt (gólpassz) volt.

Az Egyesült Államokban a szakértők által is tehetségesnek titulált játékos nagy közönséget vonzott Ausztráliában, sőt, novemberben a Sydney Kings elleni mérkőzésen a bajnokságban rekordnak számító 17 514 néző volt jelen. Ball ugyanakkor januárban már visszatért az Egyesült Államokba, és várhatóan az NBA-ben folytatja pályafutását, miután az amatőr játékosbörzén (draft) az elsők között szerződtetheti valamelyik profi csapat.

„Melo imádja az Illawara-drukkereket, tárt karokkal fogadták, így aztán, amikor megtudtuk, hogy gondok vannak a klubnál, úgy döntöttünk, hogy megvásároljuk” – nyilatkozta Jermaine Jackson az ESPN-nek, és hozzátette: Ball az NBA-pályafutására fog koncentrálni, de a legmegfelelőbb személyeket szerződtetik majd arra a feladatra, hogy az ausztrál egyesületnél kézben tartsák az ügyeket.

LaMelo Ball édesapja, LaVar az elmúlt években minden eszközzel azon dolgozik, hogy mindhárom fia NBA-játékos legyen. A 22 éves Lonzo már a New Orleans Pelicans kosárlabdázója, a 21 esztendős LiAngelo viszont még nem jutott el a legjobbak közé, egyelőre az tartalékbajnokságban játszik.

További tartalmak