Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ivkovics: Velem vagy nélkülem, de ez a válogatott menetel tovább

Ivkovics: Velem vagy nélkülem, de ez a válogatott menetel tovább

m4sport.hu
A férfi kosárlabda válogatott szövetségi kapitánya szerint jelenleg sokkal fontosabb dolgok is vannak, mint az Európa-bajnokság, és bízik benne, mihamarabb újra együtt dolgozhat a legjobbakkal.

Egy évvel elhalasztják a férfi kosárlabda Európa-bajnokságot, 2021-ről átkerült 2022 szeptemberére. Ivkovics Sztojan, a férfi kosárlabda válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak elmondta, egyelőre még nem látni, hogy ez jó vagy sem a magyar együttesnek.

Jelenleg nem ez a fontos, mi lesz a jövőben, én sem foglalkozom mikor lesz az Eb. Az a fontos most, hogy vagyunk. A családom, a kosárlabdázók tudtommal jól vannak. Fegyelem, tudás és kitartás! Ez a három dolog kell, hogy azt az alattomos ellenséget le tudjuk győzni” – mondta a szakember.

Úgy véli, az MKOSZ nagyon jó döntést hozott, hogy még időben, elsők között lezárta a bajnokságot, megóvta a közösséget. Bízik benne, augusztusban újra elkezdhetnek dolgozni és sikerülnek a terveik.

“Nem terveztünk nyárra egy felkészülést, de a főtitkár úrral egyeztetni fogok, hogy augusztusra iktassunk be egy tíznapos edzőtábort, mert a játékosok nagyon sokat nem edzettek. Nem csak a válogatott miatt, de kell a játékosoknak egy átmeneti edzésprogram, amire szükségük van a kényszerpihenő után” – mondta a szakember, aki elárulta, heti kapcsolatban van a szövetség vezetőivel, de személyesen nem találkoznak, hiszen mindenki tudja, hogy mi a feladata és meg tudják oldani.

A kaposvári vezetőedzői szerepről elmondta, nagyon bizonytalan a helyzet. “Nem nagyon szoktam a család nélkül élni, ehhez a munkához viszont napi szinten ott kell lenni. Ezt én biztosan nem tudom vállalni. Hogy a jövőben milyen szintű lesz a kapcsolatunk, még egyik fél sem tudja“.

A válogatottal kapcsolatban elmondta, bár a selejtező kezdetén nyertek két meccset, de ha bárki úgy érzi, hogy nyeregben van, ugyanúgy érez, mint előtte.

Túl vagyunk azon, hogy a magyar korsárlabda megmutatta, egy nagyon rossz helyzetből is ki tud jönni. Nem látom, milyen gondok lennének a válogatott körül. Ez a csapat nem az enyém, nem az MKOSZ-é. Ezek a srácok megtanulták, a címer a legfontosabb dolog. Ha velem vagy nélkülem, ez a válogatott úgy menetel tovább ahogy kell. Ha rend lesz bárkit le tudunk győzni” – mondta a szakember.

További tartalmak