Musorujsag
Élő Eredmények

Vojvoda Dávid az Alba Fehérvárba igazolt

Vojvoda Dávid az Alba Fehérvárba igazolt

Alba Fehérvár
Az Alba Fehérvár hivatalos online sajtótájékoztatón jelentette be kedden délelőtt, hogy leigazolta a magyar válogatott kosarasát, Vojvoda Dávidot.

Balássi Imre közölte, hogy Vojvoda Dávid, akit a magyar kosárlabda kiemelkedő személyiségének nevezett, három évre írt alá Székesfehérvárra. Megjegyezte: több éve csábítják, most végre sikerült leigazolniuk.

Vojvoda Dávid örömét fejezte ki, hogy Magyarország egyik legnagyobb múltú együttesében folytathatja pályafutását. Jelezte: külföldről hazatérve nagyon fontos volt számára a stabilitás és a hosszú távú szerződés, s a családdal együtt úgy érezték, hogy ezt Fehérváron megkapják.

„Érdekes és nehéz év van mögöttem, újra be szeretném bizonytani magamnak és mindenkinek, hogy többre vagyok képes, mint amire Olaszországban használtak” – fogalmazott Vojvoda Dávid, aki a kilences mezben szerepel majd Székesfehérváron. Elmondta, hogy az Alba Fehérvár magyar kosárlabdázóival korábban játszott már együtt klubszinten és a válogatottban is, amennyiben sikerül a klubvezetőknek megfelelő külföldi játékosokat szerződtetni, akkor az Alba ott lehet a végelszámolásnál a következő pontvadászatban.

Simon Balázs ügyvezető szerint Vojvoda Dávid az elmúlt években nemcsak Magyarországon, hanem Európa szinten is bizonyította, hogy klasszis kosárlabdázó. Úgy vélte, a legjobb korban van, hiszen 29 évesen rengeteg tapasztalatot gyűjtött, miközben fizikailag is tökéletes állapotban van.

Kiemelte, hogy az elmúlt két szezonban egy olyan igazi vezér hiányzott a csapatból, mint Vojvoda, aki a pályán „vállára vette volna a gárdát”.

Simon Balázs jelezte, hogy a klubnak élő szerződése van Csorvási Milánnal, Markovics Lukával, Takács Milánnal, Takács Martinnal és Lukács Norberttel, de további magyar kosárlabdázók leigazolását is tervezik, amint az új edzőt kiválasztották.

Cser-Palkovics András polgármester pozitív üzenetnek nevezte az Alba Fehérvár bejelentését, amely reményt ad arra, hogy hamarosan a sportélet is visszatér a normális kerékvágásba.

Vojvoda Dávid Kaposváron kezdte pályafutását, játszott Zalaegerszegen és Pakson is, majd 2013 és 2019 között Szolnokon pattogtatott. Tavaly nyáron szerződött Olaszországba, a Pallacanestro Reggiana együtteséhez. Háromszor választották meg az Év magyar kosárlabdázójának.

Az Alba Fehérvár a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt bajnokság alapszakaszában a hatodik helyen állt 11 győzelem mellett 10 vereséggel, az előző szezonban nem jutott rájátszásba.

További tartalmak