Musorujsag
Élő Eredmények

Vojvoda Dávid: Megkeresett a Szolnok is, de jól döntöttem, hogy az Albát választottam

Vojvoda Dávid: Megkeresett a Szolnok is, de jól döntöttem, hogy az Albát választottam

M4 Sport
A kosaras holtszezon legnagyobb durranása, hogy Vojvoda Dávid hazatér Olaszországból, de nem korábbi csapatához Szolnokra, hanem az Alba Fehérvárhoz írt alá három évre. A válogatott kosárlabdaázó az M4 Sportnak nyilatkozott döntése hátteréről, a légiós életről és a folytatásról is.

„Őszintén szólva, nem volt nehéz a döntés – reagált a 29 éves kosárlabdázó arra a kérdésre, mennyire volt nehéz nem korábbi csapatát választani, hanem a Fehérvárt. – Úgy érzem, hogy jó döntést hoztam. Gondolkodtam rajta sokat, de ezt éreztem jónak ebben a helyzetben. Itt a családra is kicsit tekintettel voltam. A Fehérvár az elmúlt években sokszor megkeresett, de különböző okokból nem jöttem ide. Hosszútávú szerződést írtam alá, remélem sikeres időszak lesz.”

Vojvoda elárulta, Szolnokról is megkeresték, de kiemelte, jó döntést hozott azzal, hogy Fehérvárra szerződött.

„Az elsődleges az, hogy szeretném magam felépíteni, amiatt, ami az előző szezonban történt Olaszországban. Nem mondanám, hogy besültem az olaszoknál, de egy kicsit más szerepben voltam ott, mint az elmúlt években itthon. Az átlagom nem mondható rossznak, de nyáron, ahogy vártak a vezetők… én egy kicsit másra számítottam. Nyilván az én posztomon nagyon sokan voltak, szerintem az edzőnk sokszor nem tudta, engem hogyan használjon. Több poszton is kipróbált, elég rossz szituációban voltam és ezt éreztem is magamon. Mikor visszajöttem a válogatottba és játszottuk ezt a két mérkőzést abszolút nem volt bennem ez a kirobbanó önbizalom, ami az elmúlt években megszokott volt nálam. Remélem, hogy itt az Albában más lesz a szerepem, sőt biztos. Abszolút vezér szeretnék lenni, a csapatnak meghatározó játékosa.”

A szolnoki szurkolók haragjától nem tart, biztos benne, hogy a legtöbben elfogadják ezt a döntést, de olyanok is lesznek, akik szidni fogják, de „ez normális is”. Nagyon várja már az első Alba-Szolnok összecsapását, amely egy érzelemdús találkozó lesz, de mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a Fehérvár újra visszakerüljön az élmezőnybe.

Az Alba Fehérvár ügyvezetője, Simon Balázs elmondta, az elmúlt években többször is keresték a válogatott játékost, de eddig kikosarazta őket, mindig volt olyan indok, ami miatt nem igazolt a Fejér megyei klubhoz. A szakvezető elárulta ebben a válságos időszakban egyelőre tudják tartani a terveiket és a város és a főtámogató is mellettük áll. „Azzal, hogy Dávid itt van, a magyar mag rendelkezésünkre áll. „

Simon Balázs elmondta, a szakmai stáb tagjait illetően egyelőre nem született döntés, vannak elképzelések és jelöltjeik is, de egyelőre még nem tudják ki lehet a legalkalmasabb személy a csapat élére. Új légióskontingens is várható a Fejér megyei alakulatnál, mindegyik külföldi játékosukkal sikerült megbeszélni a lezárás körülményeit, úgy váltak el útjaik, hogy meglátják mi lesz a jövőben.

A teljes beszélgetést a linkre kattintva tekintheti meg.

További tartalmak