Musorujsag
Élő Eredmények

"Eljött az idő egy komoly feladatra" – Forray Gábor az Alba új vezetőedzője

M4 Sport
Az Alba Fehérvárnál a Kecskemét korábbi mesterét, Forray Gábort nevezték ki vezetőedzőnek, aki kétéves szerződést írt alá új klubjánál.

„Most jött el az idő, hogy akár egy komoly feladat elvégzésére is készen álljak. Az Albánál minimum a dobogó a cél, hogy megszerezzük a nemzetközi kupaindulást jelentő helyek egyikét, tehát komoly tervei vannak a klubnak” – mondta Forray az M4 Sport riporterének.

A tréner azt is elárulta, hisz benne, hogy két év alatt elérhető a bajnoki cím.

„Kijelenteni persze felelőtlenség lenne, hogy mi majd megnyerjük a bajnokságot, de egy olyan csapatot szeretnék kialakítani, amelynek esélye lehet a bajnoki címre, valamint két éven belül bejut valamelyik nemzetközi kupába.”

Forray kiemelte, hogy a jó eredmények eléréséhez elengedhetetlen lesz egy nagyon erős magyar mag, s szót ejtett a filozófiájáról is.

„A klub a jövőjét építi, amit az is hűen tükröz, hogy Vojvoda Dávid három évre írt alá. Egy csapatépítéshez idő és állandósság kell. A sikerhez pedig rend és fegyelem. Fontos továbbá, hogy a játékosok képességeihez mérten olyan feladatokat adjak, hogy az erősségeiket tudják tovább fejleszteni. Védekezésben viszont nem ismerek pardont, ott nagyon komoly, előre meghatározott és kijelölt feladatok vannak.”    

Az Alba új edzője egyébként megtartja állását a válogatottnál, a két feladatkör ugyanis jelenleg nem üti egymást.

További tartalmak