Musorujsag
Élő Eredmények

Meghatározó szerepért távozott Sopronból Dubei Debóra

M4 Sport
Az új kihívás és a több játékperc befolyásolta a válogatott kosárlabdázó Dubei Debórát, hogy a Sopron Basket csapatától az Uni Győr Mély-Út csapathoz igazoljon.

A 23 éves bedobó az M4 Sport megkeresésére elmondta, mérföldkőnek számít az életében ez a döntés, hiszen csupa jó emlékkel távozik Sopronból, ahol öt évet töltött. De most elérkezettnek látta az időt a váltásra, ami mellett szólt, hogy új környezetben és szerepkörben próbálhassa ki magát

„Eljött az a pillanat, hogy most magamat kell előtérbe helyezzem – vélekedett a csapat sikeréért hozott eddigi áldozatai tükrében. – Úgy gondolom, nem tudtam ebben az öt évben feljebb lépni, illetve kiharcolni magamnak a meghatározó játékos szerepét.”

Reméli, Győrben több játékperc vár rá és sikerül megfelelnie a kihívásoknak.

Posztriválisa, Aleksandra Crvendakić távozásával úgy tűnhetett, kinyílhat előtte egy kapu Sopronban, de Dubei elismerte, egy az egyben azért nem léphetett volna a helyébe, ahhoz időre és nagyobb bizalomra lett volna szüksége, hogy elérje azt a szintet. Ezért is gondolja, hasonló szintű légiós érkezésével mit sem változott volna a helyzete.

Ezzel szemben a győriek közelmúltban kinevezett vezetőedzője, Iványi Dalma bázisemberként számít rá. Ez, valamint a felvázolt koncepció és a fiatal csapat is vonzotta. A külföldi folytatás is felmerült benne, de menedzsere tanácsát megfogadva itthon próbálja meglépni a következő lépcsőfokot, ahelyett, hogy légiósként építené fel magát.

A Győr a félbeszakadt bajnokság lezárása előtt az NB I. nyolcadik helyén állt, ám Dubei szerint a következő szezonban odaérhetnek a továbbra is esélyesnek számító Sopron és Szekszárd mögé.

 

A teljes beszélgetés a videóra kattintva hallgatható meg:

További tartalmak