Musorujsag
Élő Eredmények

A következő lehet Hanga Ádám utolsó Európa-bajnoksága

A következő lehet Hanga Ádám utolsó Európa-bajnoksága

MTI
Vegyes érzésekkel tekintett vissza a szezonra Hanga Ádám, aki a hónap elején ezüstérmet nyert a Barcelonával a spanyol kosárlabda-bajnokságban.

„Jó fél év után újra itthon lenni, az utóbbi két-három hónap mindenkinek nagyon nehéz volt. A Baskonia ellen 69-67-re elvesztett bajnoki döntőn már túltettem magam, a sportban amúgy is felesleges rágódni a múlton. Persze, nagyon nehéz” – nyilatkozta hétfőn az M1 aktuális csatornának Hanga.

Hangsúlyozta, a karantén-időszak alatti felkészülésnek elégnek kellett volna lennie ahhoz, hogy megnyerjék a bajnokságot. Felidézte, 13 nap alatt hét meccset játszottak Valenciában, de az utolsó mérkőzésen nem azt a szintet hozták, amit kellett volna.

„Dolgozunk tovább, nekem ez a vereség plusz motivációt ad” – szögezte le.

Két spanyol kupát nyert a Barcával, de a bajnoki arany még várat magára (Fotó: Facebook/Hanga Ádám)

A 31 éves légiós elmondta, javarészt új szerepkörben, irányítóként szerepelt a katalánoknál, ezért különösen nagy elismerésnek tartja, hogy beválasztották a liga tíz legjobb játékosa közé. A félbehagyott Euroliga-idényről úgy vélekedett, voltak nehezebb helyzetben lévő emberek és családok is, ezért kár lenne ezen sajnálkozni.

Az új vezetőedzőről, a távozott Svetislav Pesicet váltó litván Sarunas Jasikeviciusról a kétszeres Király Kupa-győztes Hanga elmondta, remek csapatot rakott össze jóval kisebb büdzséből Kaunasban, korábban kosarazott is a Barcelonában, és most „eljött az ő ideje”.

A válogatottról szólva a magyar játékos kifejtette, szeretne ott lenni a következő Európa-bajnokságon is – amely vélhetően számára az utolsó lesz -, de a szezon közben továbbra sem tud elszabadulni klubjától a selejtezőkre.

Borítókép: Kolozsvár, 2017. szeptember 4. Hanga Ádám (b) és Vojvoda Dávid a férfi kosárlabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott Magyarország - Csehország mérkőzés végén Kolozsváron 2017. szeptember 4-én. A magyar válogatott 85-73-ra győzött. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

További tartalmak