×

Franciaországabn folytatja a női kosárválogatott csapatkapitánya

A francia élvonalban szereplő Tarbes-nál folytatja pályafutását Raksányi Krisztina, a magyar női kosárlabda-válogatott csapatkapitánya.

Raksányi Krisztina (b) és Határ Bernadett (j), a magyar válogatott tagjai a női kosárlabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott mérkőzésen a Cair Sportcenterben, a szerbiai Nisben 2019. június 27-én. MTI/Czeglédi Zsolt Raksányi Krisztina (labdával) (fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)
A 26 éves játékos – mint a wbasket szaklap emlékeztetett rá – a koronavírus-járvány miatt márciusban lefújt csonka évadban, bokaműtéte után 14 alapszakasz-mérkőzésen lépett pályára az UNI-Győr MÉLY-ÚT színeiben. Ezeken 30,1 perc alatt 8,8 pontot és 2,3 gólpasszt átlagolt.

„Mindig is szerettem volna Franciaországban játszani, és amikor másfél hete jött egy ajánlat, elfogadtam. Szerdán aláírtam a szerződést, és szombaton már Franciaországban voltam” – nyilatkozta az M1 megkeresésére.

„Négy zágrábi hónapot leszámítva eddig csak Magyarországon játszottam, ez most óriási előrelépés a karrieremben. Túl vagyok az orvosi vizsgálaton, és ma lesz az első megbeszélés a csapattal.”

Az újdonsült légiós elmondta, várhatóan az erős középmezőny lesz a cél a következő idényben a Tarbes-nál.

Raksányi Krisztina új csapata négy győzelemmel és 12 vereséggel a francia liga 11. helyén állt a szezon leállításakor. A klub fennállása során egyszer, még 2010-ben ünnepelhetett bajnoki címet, legutóbb pedig 2018-ban jutott döntőbe. Háromszor hódította el a Francia Kupát, és 1996-ben a Ronchetti Kupában is felért a csúcsra – utóbbi diadalnak az ott légióskodó, legendás Balogh Judit is részese volt.