Musorujsag
Élő Eredmények

Horti Bálint visszatért Kecskemétre

mti
Horti Bálint válogatott center 11 év után visszatért a Kecskemét élvonalbeli férfi kosárlabdacsapatához.

„Minden sportvállalkozás életében óriási eredmény, ha egy aktuális magyar válogatott játékost tud szerződtetni” – nyilatkozta hétfőn az M1 aktuális csatornán Sörös Jenő, a KTE Kosárlabda Klub Kft. ügyvezetője.

Felidézte, hogy Horti Kecskeméten nőtt fel, az utánpótlás minden korosztályában bajnok lett, a felnőtt bajnokságban pedig a KTE színeiben játszott először, 2008-ban. „Számunkra, és úgy vélem, számára is egy szentimentális pillanat, hogy Kecskemétre igazol” – tette hozzá.

A center 2009-ben Paksra távozott, majd Szombathelyen, Jászberényben, Pécsett és Körmenden szerepelt. Eddig összesen 320 mérkőzésen lépett pályára a magyar NB I-ben. A válogatottnál a két évvel ezelőtti bemutatkozása óta folyamatosan számolnak vele.

Sörös Jenő közölte, szeretnének olyan eredményt elérni a következő idényben, amire a szurkolóik és a támogatóik is büszkék lehetnek.

„Nyugodtabban, stabilabban szeretnénk ránézni a tabellára. Úgy gondolom, ha a legjobb nyolc közé kerülésről beszélünk, akkor reális, elvárható és elérhető célt fogalmazunk meg” – nyilatkozta.
Az ügyvezető azt is elárulta, több új játékos már nem érkezik a kecskeméti csapathoz idén nyáron.

További tartalmak