Musorujsag
Élő Eredmények

A Miami Heat megint legyőzte az alapszakaszgyőztest

MTI
A Houston Rockets 104-102-re nyert az Oklahoma City Thunder ellen szerdán, a két csapat párharcának hetedik mérkőzésén, és ezzel utolsóként jutott be az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) Nyugati főcsoportjának elődöntőjébe, míg keleten újabb meglepetés született: a Miami Heat már 2-0-ra vezet az alapszakaszgyőztes Milwaukee Bucks ellen.

A texasiaknál az alapszakasz mesterlövésze, James Harden csak 17 pontig jutott úgy, hogy 15 mezőnykísérletéből csak 4 volt sikeres, ugyanakkor 4,8 másodperccel a vége előtt remekül blokkolta Lu Dort tripladobását. A meccs küzdelmes végjátékát jelzi, hogy az utolsó másfél percben csak egy pont született.

A Houston – amely 7-5-re javította „hetedik meccses” történelmét – a nyugati elődöntőben a Los Angeles Lakersszel találkozik.

Ugyancsak izgalmas hajrát hozott az alapszakaszgyőztes Milwaukee és a Miami második csatája, amelyet az elsőhöz hasonlóan a Heat nyert meg. A tavalyi szezon legjobbjává választott görög Jannisz Antetokunmpo 114-114-es állásnál, a dudaszó pillanatában szabálytalankodott a floridaiakat erősítő Jimmy Butlerrel szemben – a Bucksnak már nem maradt videózási lehetősége, így a vitatott esetet nem nézték vissza – , aki két büntetővel diadalra vezette csapatát.

A rájátszásban 6-0-ás győzelmi mérleggel büszkélkedő Heat az első ötödik helyen kiemelt csapat az NBA történetében, amely egy rájátszásos párharcban 2-0-ás előnyre tett szert az első helyen rangsorolttal szemben.

A liga 2019/20-as szezonja a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, egy úgynevezett buborékban.

A csapatok négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással, a finálé legkésőbb október 13-án zárul.

Eredmények:
Keleti főcsoport, elődöntő:
Milwaukee Bucks-Miami Heat 114-116

Az állás: 2-0 a Miami javára.

Nyugati főcsoport, negyeddöntő:
Houston Rockets-Oklahoma City Thunder 104-102

A végeredmény: 4-3 a Houston javára.

További tartalmak