×

NBA: a címvédő kétszeri hosszabbítás után egyenlített a Celtics ellen

A címvédő Toronto Raptors kétszeri hosszabbítás után nyert a Boston Celtics ellen és ezzel 3-3-ra kiegyenlítette a két csapat párharcát az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) Keleti főcsoportjának elődöntőjében.

USA BASKETBALL NBA PLAYOFFS
A kanadai csapat legjobbja a 34 éves Kyle Lowry volt, aki 53 percet töltött a parketten, ezalatt 33 pontot szerzett, köztük a találkozót eldöntő dobás is az ő nevéhez fűződik. A Raptorsban nyerő embernek bizonyult Norman Powell is, aki 23 pontot ért el, a második hosszabbításban pedig 39 másodperccel a vége előtt volt egy kulcsfontosságú, faulttal együtt értékesített dobása, ami után a büntetőt is értékesítette, valamint a legvégén ő biztosította be a sikert két újabb büntetővel.

A Boston története során 33. alkalommal játszik majd mindent eldöntő hetedik mérkőzést a rájátszásban, ezeken a találkozókon 23 győzelem és 9 vereség a mérlege, a túloldalon 3/2-vel áll a Raptors ebben a tekintetben.

Nyugaton a Los Angeles Clippers magabiztos győzelemmel került a továbbjutás küszöbére: a Denver Nuggets ellen megnyert összecsapáson Kawhi Leonard fantasztikus teljesítményt nyújtott, hiszen egyetlen gólpasszra volt karrierje első tripla duplájától (három statisztikai mutatóban is kétszámjegyű eredmény) a rájátszásban. A tavaly még a Torontót bajnoki győzelemre vezető klasszis 30 pontot szerzett, 11 lepattanót szedett le, volt 9 gólpassza, négy labdaszerzése és két blokkja is.

A Clippersnek egyetlen győzelemre van szüksége ahhoz, hogy története során először főcsoportdöntőt játsszon.

A liga 2019/20-as szezonja a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, egy úgynevezett buborékban.

A csapatok négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással, a finálé legkésőbb október 13-án zárul.

A rájátszás eredményei, elődöntők:
Keleti főcsoport:

Boston Celtics-Toronto Raptors 122-125, kétszeri hosszabbítás után

A párharc állása: 3-3

Nyugati főcsoport:
Denver Nuggets-Los Angeles Clippers 85-96

Az állás: a Clippers vezet 3-1-re