×

Életben tartotta esélyeti a Denver; a Boston jutott az NBA keleti döntőjébe

A Boston Celtics pénteken 92-87-re nyert a címvédő Toronto Raptors ellen a két csapat párharcának döntő, hetedik találkozóján. A Celtics ellenfele a Miami Heat lesz az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) Keleti főcsoportjának döntőjében.

USA BASKETBALL NBA PLAYOFFS
A győztes csapat legeredményesebb játékosa Jayson Tatum volt 29 ponttal, Jaylen Brown pedig 21 ponttal járult hozzá a sikerhez.

Érdekesség, hogy a koronavírus-járvány miatt elhúzódó szezonban a bajnok Toronto 456 nappal azután búcsúzott, hogy tavaly megnyerte a nagydöntőt, ez a leghosszabb ilyen időszak a liga történetében.

Nyugaton folytatódik a főcsoport második elődöntője is, miután a Denver Nuggets az ötödik meccsen szépített a Los Angeles Clippers ellen. Pedig a kaliforniai gárda a harmadik negyedben már 15 ponttal is vezetett.

A Denver először 7:06 perccel a vége előtt vette át a vezetést, s a 26 pontos Jamal Murray, valamint a 22 pontos Nikola Jokic vezetésével kitartott a végső dudaszóig. A Clippersben Kawhi Leonard 36, Paul George pedig 26 pontig jutott, de ezúttal ez is kevés volt a győzelemhez. A párharc hatodik mérkőzését helyi idő szerin vasárnap rendezik.

A liga 2019/20-as szezonja a koronavírus-járvány miatt a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, egy úgynevezett "buborékban".

A csapatok négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással, a finálé legkésőbb október 13-án zárul.

A rájátszás eredményei, elődöntők:
Nyugati főcsoport:
Los Angeles Clippers-Denver Nuggets 105-111

A párharc állása: a Clippers vezet 3-2-re

Keleti főcsoport:
Toronto Raptors-Boston Celtics 87-92

Továbbjutott a Celtics 4-3-as összesítéssel