×

Székely Norbert megdöbbent, hogy Hollandiában kell buborékba vonulnia a válogatottnak

A magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya igazságtalannak tartja a döntést, miszerint csapatának hollandiai buborékban kell folytatnia az Európa-bajnoki selejtezősorozatot.

Női kosárlabda Eb - Magyarország-Belgium
„Megdöbbentett a hír, teljesen indokolatlannak érzem a FIBA döntését” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornának a szakvezető azt követően, hogy kiderült, a nemzetközi szövetség (FIBA) döntése értelmében a női válogatottnak Hollandiában, a férficsapatnak Szlovéniában kell buborékba vonulnia.

„Versenyhátrányt jelent, hogy a tavalyi, hollandiai meccs után, hazai pálya helyett ismét ott kell játszanunk, és hogy a novemberi Szlovákia-Hollandia és Magyarország-Hollandia találkozót is Amszterdamba tették, és a hollandok helyett a másik két csapatot kényszerítik utazásra. Így napokra összezárnak három válogatottat, bennük Európában sok helyen játszó játékosokkal, akik sok kontaktszámot fognak produkálni. Nem értem” – tette hozzá Székely Norbert.

A női válogatott Amszterdamban lép majd pályára a hazaiak ellen. A jelenlegi kiírás szerint a háromtagú H csoportban november 12-én rendezik a Szlovákia-Hollandia, két nappal később pedig a Magyarország-Hollandia mérkőzést. Székely Norbert kapitány együttese 1/1-es mérleggel áll, Hollandia 1/0-s, Szlovákia pedig 0/1-es mutatónál tart.

A novemberi Eb-selejtezők párosításai:
nők (Amszterdam):
november 12-14.:
Szlovákia-Hollandia
Magyarország-Hollandia