Musorujsag
Élő Eredmények

Nem jött össze az Euroliga csoportköre a DVTK-nak Törökországban

Nem jött össze az Euroliga csoportköre a DVTK-nak Törökországban

mti
Sima, 85-68-as vereséget szenvedett az Aluinvent DVTK a török Izmit Belediyespor vendégeként a női kosárlabda Euroliga selejtezőjében, ezzel búcsúzott a sorozattól.

női Euroliga, selejtező:
Izmit Belediyespor (török)-Aluinvent DVTK 85-68 (19-17, 21-15, 24-14, 21-22)

A magyar együttes – amely karanténban lévő vezetőedzője, Földi Attila nélkül utazott el – legeredményesebb játékosa Kristine Vitola volt 20 ponttal.

„Sajnos a végére fizikálisan felőröltek minket, de azt gondolom, a találkozót jól kezdtük, azokat a dolgokat végre tudtuk hajtani, amiket előre megbeszéltünk. Utána viszont jött egy pont, amikor elkezdtek kívülről betalálni, ezt nem tudtuk megakadályozni, a támadólepattanókból pedig rengeteg második esélyt, és abból kosarat adtunk nekik” – mondta az M1-nek Medgyessy Dóra. A játékos hozzátette, talán nem volt elég érett a csapat az Euroligához, de bízik benne, hogy januárra tud annyit fejlődni az együttes, hogy az Európa Kupában helyt álljon.

A nemzetközi szövetség, a FIBA által átszervezett 2020/21-es szezon selejtezőjében oda-visszavágós rendszer helyett egy mérkőzésen dőlt el a továbbjutás. Vereségével a DVTK az Európa Kupa B csoportjában folytatja a török Genclik, a svéd Umea és az izraeli Ramla mellett.

A 16 csapatos Euroliga-főtáblán november 29. és december 5. között kerül sor az első körre egy helyszínen, buborékos formában, négycsapatos csoportokkal. A D csoport tornáját a magyar bajnok Sopron Basket rendezi, ellenfelei a török Galatasaray, a Bourges és a szintén francia Basket Landes lesznek.

 

Borítókép: (fotó: dvtk.eu)

További tartalmak