×

Húszpontos hátrányból fordított, mégis kikapott a női kosárválogatott a hollandoktól

A magyar női kosárlabda-válogatott 68-63-ra kikapott a hollandoktól szombaton Amszterdamban az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában.

Az amszterdami buborékba ötvenszázalékos mérleggel érkezett magyarok számára közvetlenül a mérkőzés előtt derült ki, hogy Zele Dorina és Cziczás László másodedző koronavírustesztje is pozitív lett.

Székely Norbert együttese – amely egy éve 66-56-ra kikaptak mostani ellenfelüktől – gyengén kezdett, és már a nyitónegyedben 13 pontos hátrányba került. Mivel csak Dubei Debóra kapta el a fonalat, hamarosan húsz pontra nőtt a különbség, a nagyszünetben 23-35 volt az állás.

A fordulás után fokozatosan zárkóztak fel a magyarok, az utolsó játékrészben 50-54-nél négy pontra csökkent a fáradó házigazdák előnye. Barnai Judit büntetőivel a 35. percben először vezetett a magyar csapat, de a hajrát a hollandok bírták jobban.

A selejtezők egy februári buborékban fejeződnek be, a kilenc csoportból a győztesek és az öt legjobb második jut ki a jövő júniusi Európa-bajnokságra, amelynek Spanyolország és Franciaország ad otthont.