×

További fertőzöttek a férfi kosárválogatottnál

A korábbi három játékos és egy stábtag után újabb két kosaras teszteredménye lett pozitív a szlovéniai Európa-bajnoki selejtező helyszínén karanténba kényszerült magyar férfi kosárlabda-válogatottnál.

A magyar szövetség közölte, hogy tovább fogyatkozott a hadra fogható játékosok száma.

„A tegnapi három játékos és egy stábtag esetében pozitív eredményt mutató teszt után a ma reggeli ismétlés mindegyiküknél megerősítette a pozitív eredményt. Rossz hír, hogy rajtuk kívül két újabb játékosnál is pozitív lett a mai teszt, Tóth Norbert és Pongó Máté azóta már túl is van egy másik teszten – olvasható az MKOSZ Facebook-oldalán. – A sors furcsa fintora, hogy mind az öt játékos átesett már korábban a koronavírus-fertőzésen, így náluk felettébb meglepő az újabb pozitív eredmény. Különösen annak fényében, hogy a válogatottnál kellő gondossággal eljárva a szükségesnél is több tesztet végeztek a játékosokon a kiutazás előtt. A Szlovéniába induló buszra már csak olyan ember szállt fel, akinek minimum két negatív tesztje volt.”

Tóth Norbert (fotó: MTI/Ujvári Sándor)A cikk kitér arra, hogy a ljubljanai buborékba érkezett csapatok közül ezzel a problémával a többieknek a jelek szerint nem kell megküzdeniük, ugyanis a szlovén, az ukrán és az osztrák csapatban nem találtak fertőzöttet.

„A legrosszabb forgatókönyv szerint már egy 12-es keretet sem tud majd az osztrákok ellen kiállítani Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány” – olvasható az állásfoglalásban.

A válogatott kedden került karanténba, miután elsőként Ferencz Csaba mintájában kimutatták a vírust Szlovéniában.

A magyar válogatott két győzelemmel az élen áll a selejtezős csoportban, és Ausztria legjobbjaival szombaton, a házigazdákkal pedig hétfőn találkozik Ljubljanában. Mindkét mérkőzést élőben közvetítjük az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.