Musorujsag
Élő Eredmények

Fegyverneky: Igyekszünk a kosárlabdára fókuszálni és a maximumot nyújtani

MTI
Kapitánya, Fegyverneky Zsófia szerint a korábban kiesett munkát igyekszik pótolni és a csapatjátékot csiszolni a hazai Euroliga-csoportmeccsek előtt álló Sopron Basket női kosárlabdacsapata.

A válogatott irányító csütörtökön, az M4 Sport Sporthíradó című műsorában beszélt arról, hogy az elmúlt időszakban sokszor több játékos nem állhatott a csapat rendelkezésére, a kiesett időt pedig most kell behozniuk, hogy – többek között – gördülékennyé tegyék az öt az öt elleni játékot.

A tapasztalt kosaras azt is elmondta, hogy a koronavírus szövődményei miatt az idei évre kidőlt Határ Bernadett nagyon fog hiányozni az együttesből, ő kulcsjátékosa a gárdának, így pótolni nem lehet, de reméli, hogy a három nemzetközi mérkőzésre szerződtetett amerikai Glory Johnson segítségére lesz majd a Sopronnak.

„Glory pár nappal ezelőtt érkezett, és igyekszünk, amennyire lehet, beépíteni és minél több taktikai elemet megtanítani neki a rendelkezésre álló időszakban” – mondta Fegyverneky, hozzátéve, hogy Johnson rengeteg csapatban játszott már korábban, óriási tapasztalattal bír.

A csapatkapitány szerint a buborék, melyben tíz napot töltenek majd, nem jelent komoly problémát senkinek a gárdából, mivel a mostani szezonban már eddig is számos szigorú szabályozásnak kellett megfelelniük, próbálták elzárni magukat a külvilágtól, hogy elkerüljék a fertőzést és rengeteg teszten estek át.

„Próbáljuk a fókuszt a kosárlabdára helyezni és arra, hogy a jelenlegi csapatunkból a maximumot kihozzuk” – fogalmazott Fegyverneky Zsófia.

Az Euroliga első csoporttornájára jövő keddtől péntekig kerül sor a soproni Novomatic Arénában kialakítandó buborékban, ahol a magyar bajnok mellett a francia Bourges és Basket Landes, valamint a török Galatasaray szerepel.

További tartalmak