Musorujsag
Élő Eredmények

Fegyverneky: Végre elkezdődött a szezon, de nagyon csikorogtak a kerekek

Fegyverneky: Végre elkezdődött a szezon, de nagyon csikorogtak a kerekek

MTI
Fegyverneky Zsófia csapatkapitány szerint megerőltető nyitányon van túl a házigazda Sopron Basket, amely kedden 70-60-ra legyőzte a francia Bourges-t a női kosárlabda Euroliga csoporttornáján.

„Végre elkezdődött a nemzetközi szezon, de nagyon csikorogtak még a kerekek – nyilatkozta mosolyogva szerdán az MTI-nek, miután a Sopron kedden 70-60-ra legyőzte a Bourges együttesét. – Ha magamra gondolok, akkor nagyon-nagyon csikorogtak, 33 percet voltam a pályán, de szerencsére voltak többen is a csapatban, akik jobban játékban voltak, és előzőleg kevesebbet kellett kihagyniuk. Nagyon fizikális meccs volt, nem lehet összehasonlítani a korábbi mérkőzéseinkkel az idényben. A Bourges mindig is az egyik legjobban szervezett csapat volt az Euroligában, a palánkok alatt nagy hátrányban voltunk, így örülök, hogy hatvan ponton tudtuk tartani őket.”

A 36 éves játékos elmondta, főként precizitásban kell javulniuk péntekig, amikor a szintén francia Landes-dal csapnak majd össze.

„Sokszor előfordul még, hogy hiba csúszik a támadásokba időzítés vagy pontosság szempontjából, vagy abban, hogy kinek hol kellene lennie éppen. Jól jön az erre a hétre érkezett Glory Johnson segítsége, aki tegnap is próbálta semlegesíteni az ellenfél centereit, lepattanókat szedett, és hasznos tagja volt a csapatnak” – fejtette ki.

A jelenlegi járványhelyzetben Fegyveneky Zsófia szerint kiváltképp jó az az általános sportolói hozzáállás, mely szerint mindig csak a következő mérkőzésre kell koncentrálni.

„Az, hogy a jövő héten vagy a következő hónapban mi lesz, kivel játszunk, majd csak közvetlenül előtte lesz fontos, amikor már elkezdünk az aktuális ellenfélre készülni. Addig nem agyalunk ilyenen, mert csak elveszi az energiát a soron következő feladattól. Ma a mai célokat próbáljuk elérni, holnap pedig majd a holnapiakat. Felesleges hosszú távra tervezni” – vélekedett a 16. Euroliga-szezonját töltő irányító, hozzátéve, szülési szabadságát leszámítva először fordult elő vele, hogy tíz hónapig nem vívott nemzetközi mérkőzést.

Ami a távlati terveket illeti, a 2011-ben érkezett játékos nemrég 2022-ig hosszabbított Sopronban, de ennél messzebb még nem tervez a pályafutásában.

„Ez a kérdés nincs most az asztalon, rengeteg feladat van éppen, amit meg kell oldani, egyelőre csak annyi biztos, hogy két szezont még kosarazok. Érzem, hogy nem vagyok már 25 éves, de a nagyobb sérülések elkerültek, úgyhogy szerencsésnek mondhatom magam” – jelentette ki.

A válogatottról szólva – amely februárban Szlovákia ellen zárja az Eb-selejtezősorozatot – Fegyverneky Zsófia közölte, nincs napirenden, hogy még egy meccsre visszatérjen a nemzeti csapatba.

„Visszavonultam a válogatottól, és őszintén szólva az én posztomon vannak olyan emberek a válogatottban, akik tökéletesen meg tudják oldani a feladatot. Ha más pozícióban játszanék, akkor talán azt mondanám, hogy szükség lehet a segítségemre, de az egyes-kettes poszton jelenleg fel tudunk mutatni olyan fiatalokat, akikre lehet és kell is építeni” – fűzte hozzá.

Az elmúlt két Euroliga Final Fourban házigazda Sopron legközelebb pénteken 16.30 órakor lép pályára a francia Landes ellen, előzőleg csütörtökön 18 órától pedig a két francia gárda csap össze a Novomatic Arénában.

További tartalmak