×

Iványi Dalma: Nehéz, de szép kihívás magyar fiatalokat beépíteni

A győriek szakvzetője úgy véli, eddigi teljesítményük nagyon jó megerősítés a lányok és a szakmai vezetés felé.


A bajnoki tabellán jelenleg második helyen áll a Győr a női kosárlabda-bajnokságban. Az együttes a nyáron kinevezett Iványi Dalma vezetőedző irányításával menetel. A korábbi kiváló játékos az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, nehéz de szép kihívás magyar fiatalokat beépíteni, főleg annak tükrében, hogy ő is az utánpótlásból érkezett.

"A teljesítményünk nagyon jó megerősítés a lányok és a szakmai vezetés felé is, hiszen azt bizonyítja, amit elképzeltünk játékot, az működik. Igaz, ehhez kellettek váratlan sikerek is" - utalt arra, hogy vezetésével a csapat 15 meccsből 13-szor nyert a bajnokságban.

"De nem kényelmesedhetünk el, továbbra is dolgoznunk kell, hiszen itt vannak a következő kihívások, a nemzetközi porondon megmérettetjük magunkat és bízom benne, a következő szezonokra is kitart ez a munka" - összegzett Iványi.

Az Európa Kupában a Szekszárd mellett egy török és egy ukrán együttes lesz az ellenfelük, a négyes tornát Győrben rendezik.

"Célunk volt, kettős terhelés alá tenni a csapatot, ugyanakkor konkrét elvárás nincs. Az a fontos, minden meccsen a saját megszokott, gyors agresszív stílusunkat játsszuk, amit a bajnokságban is. Ha kihozzuk magunkból a maximumot, akkor én elégedett leszek" - mondta a korábbi válogatot játékos.