Musorujsag
Élő Eredmények

További meccseket halasztanak az NBA-ben

További meccseket halasztanak az NBA-ben

MTI
További három mérkőzést elhalasztottak az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) a koronavírus-járvány miatt.

A hétfői két halasztás után ezúttal a magyar idő szerint csütörtök hajnalra kiírt Washington Wizards-Utah Jazz, a Boston Celtics-Orlando Magic és a Phoenix Suns-Atlanta Hawks találkozókat tették át későbbi időpontra. A Bostonnak már sorozatban a harmadik meccsét kellett elhalasztania, mert továbbra sem tudja pályára küldeni a minimálian szükséges nyolc bevethető játékost.

A december 22-i szezonrajt óta így már kilenc mérkőzést kellett elhalasztani az NBA-ben, a találkozóknak egyelőre nincs új időpontjuk.

Az Egyesült Államokban ismét fokozódó vírushelyzet miatt az NBA szigorította a járványügyi előírásokat. A liga vezetői felszólították a kosarasokat, hogy a következő két hétben csak akkor hagyják el az otthonukat, ha edzésre vagy mérkőzésre mennek, a szabadban sportolnak vagy a létfenntartáshoz szükséges dolgokat intéznek. Idegenbeli meccseken a találkozók és edzések kivételével tilos elhagyni a szállodát, illetve a többi hotelvendéggel érintkezni.

A repülőgépeken, továbbá a csarnokokban a kispadon nagyobb távolságot kell hagyni a játékosok között, az öltözőben legfeljebb tízperces megbeszélések tarthatók, amelyek során mindenkinek szájmaszkot kell viselnie, és legalább 180 centiméterre kell lennie a többiektől. A csarnokokba legfeljebb három órával a kezdés előtt léphetnek be a csapatok. Meccsek közben tilos az ölelkezés, egymást üdvözölni csak a könyökök vagy az öklök összeérintésével lehet.

Ha egy csapatban valaki pozitív tesztet produkál, a többieknek a következő öt napban napi két teszten kell átesniük.

További tartalmak