Musorujsag
Élő Eredmények

Megint nyert a Lakers

mti
A címvédő Los Angeles Lakers könnyedén győzött az Oklahoma City Thunder vendégeként az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) szerdai játéknapján.

A 26 pontos LeBron James irányította kaliforniai együttes – amely 10/3-as győzelmi mérleggel ligaelső – az idényben mind a hét idegenbeli mérkőzését megnyerte, ilyen eredményes szezonkezdete korábban nem volt. Az 1985/1986-os Lakers 6/0-lal kezdte az idényt vendégként.

A Dallas szlovén sztárja, Luka Doncic 34 ponttal, 13 lepattanóval, 9 gólpasszal és karriercsúcsot jelentő 4 dobásblokkolással rukkolt elő Charlotte-ban, a texasiaknál a 221 centis lett Kristaps Porzingis 16 ponttal tért vissza októberi térdműtétje után.
A 23 triplával klubcsúcsot beállító Portlandben Damian Lillard 40 pontot szórt a Sacramentónak, a Trail Blazers sorozatban negyedik sikerét aratta.

A Milwaukee főként az elmúlt két szezon legjobbjává választott Jannisz Antetokunmpo 22 pontból és 10-10 lepattanóból, illetve gólpasszból álló tripla duplájával verte meg januárban harmadszor is a Detroitot.

Közben egy négy csapatot érintő csereügylet is lezajlott az NBA-ben: a liga egyik legnagyobb sztárját, James Hardent a Houston Rockets a Brooklyn Netshez cserélte. A háromszoros pontkirály az elmúlt hetekben többször is negatívan nyilatkozott a Houston teljesítményéről, és végül a klubvezetők úgy döntöttek, megválnak tőle.

A több játékost és amatőr választási (draft) jogot érintő ügylet sajtóértesülések szerint négy csapatra, a Houstonra, a Brooklynra, valamint a Cleveland Cavaliersre és az Indiana Pacersre vonatkozik. A Rockets négy elsőkörös draft lehetőséget kapott, valamint megszerezte a Pacerstől Victor Oladipot.

Eredmények:
Charlotte Hornets-Dallas Mavericks 93-104
Detroit Pistons-Milwaukee Bucks 101-110
New York Knicks-Brooklyn Nets 109-116
Minnesota Timberwolves-Memphis Grizzlies 107-118
Oklahoma City Thunder-Los Angeles Lakers 99-128
Los Angeles Clippers-New Orleans Pelicans 111-106
Sacramento Kings-Portland Trail Blazers 126-132

További tartalmak