Musorujsag
Élő Eredmények

Második meccsét is elveszítette a Körmend az EK-csoportkörben

Második meccsét is elveszítette a Körmend az EK-csoportkörben

MTI
Az Egis Körmend kikapott a belga Belfius Mons csapatától a férfi kosárlabda Európa Kupa hollandiai buboréktornájának szerdai játéknapján, és két vereségével nehéz helyzetbe került a továbbjutás szempontjából.

A magyar csapat legjobb dobói: Ferencz 13, Thames 11, Taylor 11, Ireland 11 A vasi csapat – amely a járványhelyzet miatt busszal utazott el ‘s-Hertogenbosch-ba – a keddi nyitányon 94-76-ra kikapott a görög Szalonikitől, míg a Belfius Mons ugyancsak alulmaradt 70-69-re az olasz Reggio Emiliával szemben.
Ziga Mravljak körmendi edző együttese szerdán 15-6-tal kezdett, és 19-12-re hozta a nyitónegyedet, de a folytatásban megtorpantak az amerikai Travis Taylor vezette piros-feketék. A Belfius Mons egy 8-0-ás rohammal fordított, majd csakhamar 13 ponttal elhúzott, és tízpontos előnnyel vonult el a nagyszünetre (40-30).

Térfélcsere után gyakorlatilag eldőlt a találkozó, kilenc magyar pontra 21 érkezett válaszul, és a belgák stabilizálták húsz pont fölötti előnyüket. A 67-46-ról induló zárószakaszra már nem maradtak izgalmak, így végül az ellenfél ünnepelhetett, a vasiak legjobbja a 13 pontos Ferencz Csaba lett.

A nehéz helyzetbe került Körmend a pénteki zárónapon az olasz Reggio Emiliával csap össze Hollandiában.

Az EK másik magyar érdekeltje, a Szolnoki Olajbányász – amely kedden ugyancsak vereséggel kezdett – a lengyelországi Wloclawekben csütörtökön az izraeli Ness Zionával, pénteken pedig a portugál Sportinggal találkozik.

A csapatok keddtől péntekig játsszák le zárt kapuk mögött a csoportkört, a kvartettekből az első két helyezett és a négy legjobb harmadik jut be a tizenhat közé. A nyolcad- és a negyeddöntőket március 23. és 25. között rendezik, míg a Final Fourra április 23. és 25. között kerül sor.

Eredmény (a nemzetközi szövetség honlapja alapján):
A csoport (‘s-Hertogenbosch), 2. forduló:
Belfius Mons (belga)-Egis Körmend 83-66 (12-19, 28-11, 27-16, 16-20)

A magyarok további EK-programja:
A csoport:
péntek 15.00: Egis Körmend-Reggio Emilia (olasz)

C csoport (Wloclawek):
csütörtök 15.00: Ness Ziona (izraeli)-Szolnoki Olajbányász
péntek 21.00: Szolnoki Olajbányász-Sporting (portugál)

További tartalmak