Musorujsag
Élő Eredmények

Hanga Ádám: Akkor mutatnánk példát, ha minden válogatott a legerősebb keretével állhatna ki

m4sport.hu
A klasszis játékos sajnálja, hogy nem lehet ott a válogatottal, de biztos benne, nélküle is kiharcolják az eb-szereplést.

A férfi kosárlabda-válogatott fontos Európa-bajnoki selejtezőt játszik Ausztriával. Az együttes öt nap alatt négy meccset tud le a kijevi buborékban, és ezek közül egyet kell megnyernie, hogy ott lehessen a 2022-es Eb-n. A csapattal nem lehet ott Hanga Ádám, akit csapata az Euroliga szerepés miatt nem tudott elengedni.

„A Zalgiris ellen nyertünk, de nem volt egy jó meccs, nem a legszebb játék volt, de behúztuk. Csak részleteiben láttam a válogatott meccsét, rosszul kezdtünk, és utána csak a félidei és a meccsvégi statisztikát láttam. Sajnálom, hogy nem nyertünk, de van még esélyünk három meccsből egyet kell nyerni és szerintem az a mai lesz az” – mondta a klasszis játékos az M4 Sportnak.

Hosszabban beszélt arról mekkora gond az Euroliga és a FIBA közti ellentét, és ez a probléma a játékosokon csattan. Ez egy rossz helyzet ez a kosárlabdánk se jó. Minden csapatnak az lenne a jó, ha a legjobbakkal állhatna ki. Akkor lehetne igazán eladható a kosárlabda” – mondta Hanga.

Emlékezett rá, hogy 2012-ben kikaptunk az osztrákoktól egy nagyon szenvedős meccsen. „Az volt annak a generációnak a mélypontja, hogy kikaptunk Ausztriától. Most viszont csak saját magunkkal kell foglalkozni, mindenki tudja mire képes a magyar válogatott és azok a játékosok vannak ott akik megérdemlik” – összegzett Hanga.

További tartalmak