×

NBA-legenda lesz Hanga Ádám csapattársa a Barcelonában

Húsz, az NBA-ben eltöltött év után visszatér a Barcelona kosárlabda-csapatához a 40 éves Pau Gasol, aki így a magyar válogatott Hanga Ádám csapattársa lesz.

Pau Gasol, Chicago Bulls Pau Gasol - Fotó:EPA/Tannen Maury
A 40 éves kosaras Twitter-oldalán jelentette be, hogy visszatér szülővárosa csapatába, európai sikerei helyszínére. Szerződése az idény végéig szól a Hanga Ádámot is soraiban tudó katalán klubbal.


„Nagyon boldog vagyok, hogy bejelenthetem, hazatértem és hamarosan csatlakozom a Barca kosárlabda-csapatához.

Képességeimmel és tapasztalatommal szeretném segíteni a csapatot az idény e kulcsfontosságú időszakában, miközben igyekszem visszaszerezni megfelelő fizikai állapotomat, és felveszem a meccsritmust.

Örülök, hogy visszatérhetek a klubhoz, ahonnan elindultam, felvillanyoz ez az új lehetőség és remélem, hamarosan ismét pályára léphetek a csapatban.

Szeretném megköszönni a Barcának és a technikai személyzetnek, amiért lehetővé tették számomra, hogy csatlakozzak hozzájuk” - olvasható Gasol bejelentése, aki a Los Angeles Lakers csapatával kétszeres NBA-bajnoknak vallhatja magát.

A 216 centis játékos - akit sokan minden idők legjobb spanyol kosarasának tartanak - 2019 óta nem lépett pályára bokaproblémák miatt. Karrierjét a katalánoknál kezdte, majd 2001-ben igazolt az NBA-be, ahol a Lakers mellett megfordult a Memphis Grizzliesnél, a Chicago Bullsnál, a San Antonio Spursnél és a Milwaukee Bucksnál is. Hat NBA All Star-gálán szerepelt, olimpiákon pedig két ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött.


Kedden este Hanga Ádám a Facebook-oldalán üdvözölte új csapattársát:
"Isten hozott újra itthon! Nagyon várom, hogy egy ilyen legendával együtt léphessek a pályára" - írta a magyar kosaras, és egy rajzot tett közzé, melyen Gasol a Barcelona mezében látható.

Isten hozott újra itthon! 🔴🔵💪🏿

Nagyon várom, hogy egy ilyen legendával együtt léphessek a pályára!

🔴🔵💪🏿 #ForçaBarça

Közzétette: Hanga Ádám – 2021. február 23., kedd