Musorujsag
Élő Eredmények

Curry, Durant és LeBron is az amerikai kosárválogatott bő olimpiai keretében

Curry, Durant és LeBron is az amerikai kosárválogatott bő olimpiai keretében

MTI
Ötvenhét játékosból álló bő keretet hirdetett az idén nyárra halasztott tokiói olimpiára címvédőként készülő amerikai férfi kosárlabda-válogatott szakvezetése.

A névsorban 15 olimpiai bajnok szerepel, köztük a háromszoros aranyérmes LeBron James, valamint a kétszeres győztes Kevin Durant és Chris Paul.

Rajtuk kívül is több NBA-sztár jelezte már, hogy nagyon szeretne bekerülni a csapatba, például a világbajnok Stephen Curry, aki még soha nem szerepelt olimpián.

A 12 fős utazó keretet nyár elejéig állítja össze az Egyesült Államok kosárlabda-szövetsége, de felkészülési mérkőzések nem lesznek. A kerettel kapcsolatos döntéseket egy bizottság hozza meg, amely azt is vizsgálja, melyik játékos elérhető és egészséges.

Az edzőtábor július 2-án kezdődik Las Vegasban, de akkor az észak-amerikai profiliga rájátszása még tartani fog. A csapat a jelenlegi tervek szerint öt edzőmeccset játszik majd Las Vegasban, majd július 19-én utazik el a japán fővárosba. Az olimpia július 23-án rajtol, mindössze egy nappal az NBA nagydöntőjének esetleges hetedik mérkőzése után. Az amerikaiak július 25-én Franciaország ellen játsszák első csoportmeccsüket.

Amennyiben LeBron James úgy dönt, hogy csatlakozik a csapathoz, Carmelo Anthony után a második amerikai férfi kosárlabdázó lesz, aki négy olimpián szerepel.

További tartalmak