Musorujsag
Élő Eredmények

Curry, Durant és LeBron is az amerikai kosárválogatott bő olimpiai keretében

Asztalitenisz
Atlétika
Birkózás
Cselgáncs
BMX
Díjlovaglás
Evezés
Golf
Gumiasztal
Gyeplabda
Hosszútávúszás
Íjászat
Kajak-kenu síkvízi
Kajak-kenu szlalom
Kézilabda
Kosárlabda
Labdarúgás
Mountain bike
Műugrás
Országúti kerékpár
Ökölvívás
Öttusa
Vízilabda
Pályakerékpár
Ritmikus gimnasztika
Rögbi
Röplabda
Sportlövészet
Vívás
Strandröplabda
Vitorlázás
Súlyemelés
Szinkonúszás
Taekwondo
Tenisz
Tollaslabda
Torna
Úszás
Triatlon

Curry, Durant és LeBron is az amerikai kosárválogatott bő olimpiai keretében

MTI
Ötvenhét játékosból álló bő keretet hirdetett az idén nyárra halasztott tokiói olimpiára címvédőként készülő amerikai férfi kosárlabda-válogatott szakvezetése.

A névsorban 15 olimpiai bajnok szerepel, köztük a háromszoros aranyérmes LeBron James, valamint a kétszeres győztes Kevin Durant és Chris Paul.

Rajtuk kívül is több NBA-sztár jelezte már, hogy nagyon szeretne bekerülni a csapatba, például a világbajnok Stephen Curry, aki még soha nem szerepelt olimpián.

A 12 fős utazó keretet nyár elejéig állítja össze az Egyesült Államok kosárlabda-szövetsége, de felkészülési mérkőzések nem lesznek. A kerettel kapcsolatos döntéseket egy bizottság hozza meg, amely azt is vizsgálja, melyik játékos elérhető és egészséges.

Az edzőtábor július 2-án kezdődik Las Vegasban, de akkor az észak-amerikai profiliga rájátszása még tartani fog. A csapat a jelenlegi tervek szerint öt edzőmeccset játszik majd Las Vegasban, majd július 19-én utazik el a japán fővárosba. Az olimpia július 23-án rajtol, mindössze egy nappal az NBA nagydöntőjének esetleges hetedik mérkőzése után. Az amerikaiak július 25-én Franciaország ellen játsszák első csoportmeccsüket.

Amennyiben LeBron James úgy dönt, hogy csatlakozik a csapathoz, Carmelo Anthony után a második amerikai férfi kosárlabdázó lesz, aki négy olimpián szerepel.

További tartalmak